Tort cu cacao

Tortul cu cacao se face simplu si va trebuie 4 oua, 10 linguri de apa, o cana de zahar, 6 linguri de faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 10 linguri de apa
  • o cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de nuca macinata si
  • o lingurita de amoniac stins
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 300 g zahar
  • 6 linguri de apa.

Mod de preparare

Pentru tortul cu cacao , blatul se face din  galbenusurile frecate cu zahar, adaugand cate putin, alternativ cu apa, apoi se bate bine pana se topeste zaharul, adaugand faina, nucile si amoniacul. La urma, punem albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina la foc potrivit. Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahar, 6 linguri de apa. Se fierb apa, zaharul si cacaoa pana se ingroasa si se dau la racit. Apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu o esenta de rom.


La final, taiem blatul in trei foi, ungem cu crema si pe margine, tortul cu cacao il barotam cu nuca prajita si sfaramata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori