Tortul cu cacao se face simplu si va trebuie 4 oua, 10 linguri de apa, o cana de zahar, 6 linguri de faina.
Pentru tortul cu cacao , blatul se face din galbenusurile frecate cu zahar, adaugand cate putin, alternativ cu apa, apoi se bate bine pana se topeste zaharul, adaugand faina, nucile si amoniacul. La urma, punem albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina la foc potrivit. Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahar, 6 linguri de apa. Se fierb apa, zaharul si cacaoa pana se ingroasa si se dau la racit. Apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu o esenta de rom.
La final, taiem blatul in trei foi, ungem cu crema si pe margine, tortul cu cacao il barotam cu nuca prajita si sfaramata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii