Blat: Se bat ouale impreuna cu zaharul, sarea si 2 linguri de apa firbinte. Cuptorul se incinge la 190 grade. Se amesteca faina cu praful de copt si 2
Blat: Se bat ouale impreuna cu zaharul, sarea si 2 linguri de apa firbinte. Cuptorul se incinge la 190 grade. Se amesteca faina cu praful de copt si 20 g cacao si se inglobeaza in crema. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor aprox. 20 min.Se scoate apoi din cuptor si se rastoarna. Se amesteca cafeaua impreuna cu 8 cl amaretto si se insiropeaza blatul cat este inca fierbinte. Se lasa sa se raceasca complet.
Crema: Se oparesc caisele si se decojesc. Se taie in jumatati si se stropesc cu suc de lamaie. Se inmoaie gelatina. Mascarpone se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilat, amaretto si zahar pudra.Se dizolva gelatina in bain-marie si se amesteca impreuna cu 6 linguri din aceasta crema.Se inglobeaza apoi in restul de crema si se lasa aprox. 30 min la frigider pentru a capata consistenta.Cu mixerul se bate frisca si se omogenizeaza in crema.
Finisare: Blatul preparat si insiropat se unge cu jumatate din crema de mascarpone. Se aseaza deasupra blatului 2 treimi din cantitatea de caise si se repartizeaza pe urma restul de crema.Se acopera cu un capac si se lasa la rece timp de 2 ore (chiar peste noapte). Se decoreaza tortul cu felii de caise si 3-4 frunze de menta.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii