Tort cu capsuni

Retete de vara. Un tort racoritor cu blat cu ciocolata alba, crema la rece cu mascarpone si iaurt si capsuni proaspete.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 75 g ciocolata alba
  • 40 g unt
  • 20 g zahar
  • 65 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 linguri zahar pudra
  • un plic gelatina granule
  • Capsuni proaspete

Mod de preparare

Pentru blat am topit ciocolata alba cu untul. Am mixat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am copt blatul intr-o forma rotunda in care am pus hartie de copt.

Pentru crema am mixat frisca lichida, am adaugat mascarponele, crema de branza si zaharul, mixand incontinuare. La final am adaugat iaurtul. Am pregatit gelatina conform intructiunilor de pe plic si am adaugat-o in crema.

Am asezat blatul pe un platou. Am invelit cu folie alimentara inelul detasabil de la tava rotunda si l-am asezat in jurul blatului. Peste blat am asezat un strat subtire de crema, apoi am asezat capsuni pe toata suprafata. Pe interiorul inelului de tava am asezat jumatati de capsuni, cu partea taiata lipita de inel.

Am distribuit crema peste capsuni, avand grija sa nu le deplasez. Am pus folie alimentara si pe partea superioara si am introdus la rece pana dimineata.

Dimineata am indepartat inelul, am ornat tortul cu capsuni si crema de vanilie amestecata cu frisca . Eu am avut crema de vanilie ramasa de la alta prajitura. Se poate orna numai cu frisca sau cu crema ramasa de la interior.

Pentru luciul capsunilor de pe tort am folosit putin dintr-un plic Tort Gelee de la Dr.Oetker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide