Tort cu capsuni

Se freaca untul si se amesteca cu smantana. Se pune treptat faina, se framanta un aluat potrivit, i se da forma de minge si se tine la rece 2 ore. se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 250 gr faina
  • Pentru crema:
  • 500 gr capsuni
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Se freaca untul si se amesteca cu smantana. Se pune treptat faina, se framanta un aluat potrivit, i se da forma de minge si se tine la rece 2 ore. se intinde din aluat o foaie cat forma de tort. Se pune aluatul in forma tapetata si se coace la foc iute, timp de 15 minute. Cand s-a racit blatul, se pun deasupra capsunile spalate si curatate de codite, taiate felii. Smantana se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste, se amesteca cu romul si se toarna peste capsuni.

Tortul se tine cateva ore in frigider, dupa care se serveste feliat si ornat. Alte retete de dulciuri:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort tiramisu

Tort de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci