Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim mas
Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim masa obtinuta in doua parti, intr-o jumatate macinam macul, in cealalta adaugam nucile. Turnam aluatul intr-o tava captusita cu hartie de copt astfel incat intr-o jumate sa fie aluatul cu mac si in cealalta aluatul cu nuca. Coacem piscotul in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C 15 minute. Pentru aluatul de linzer sfaramam untul cu faina, zaharul si coaja de portocala zaharisita si le framantam. Coacem aluatul la foc mediu 10-12 minute. Curatam portocalele si taiem cojile marunt. Pentru amestecam praful de cu zaharul, incorporam incet le si fierbem. Racim amestecul invartind continuu si il impartim in 3 parti. La prima adaugam 7 dkg de unt si mac, la a doua 7 dkg de unt si nuca macinata. In a treia adaugam coaja de portocala maruntita. Piscoturile cu mac si cu nuca le taiem pe lungime in 4-4 fasii. Foile cu nuca le umplem cu de nuca, celalate cu de mac si le pozitionam doua cate doua unele peste celalate, le punem la frig 1 ora. Din piscotul umplut taiem fasii de 3-4 mm si captusim alernativ o forma rotunda de tort, langa o fasie cu nuca punem una cu mac. Batem si o amestecam, impreuna cu gelatina dizolvata, cu , apoi umplem forma captusita cu piscot. Ungem aluatul de linzer cu gemul de caise si acoperim forma de tort (daca il rasturnam acest aluat va fi jos). Punem la frig cel putin 3 ore dupa care il rasturnam pe o farfurie rotunda. Aceasta prajitura arata foarte bine si nu necesita alte decoratiuni.
Alte retete prajituri
Placinta visine
Prajitura mere
Prajituri cu capsuni
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleAveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...
Desert baclava de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii