Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim mas
Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim masa obtinuta in doua parti, intr-o jumatate macinam macul, in cealalta adaugam nucile. Turnam aluatul intr-o tava captusita cu hartie de copt astfel incat intr-o jumate sa fie aluatul cu mac si in cealalta aluatul cu nuca. Coacem piscotul in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C 15 minute. Pentru aluatul de linzer sfaramam untul cu faina, zaharul si coaja de portocala zaharisita si le framantam. Coacem aluatul la foc mediu 10-12 minute. Curatam portocalele si taiem cojile marunt. Pentru amestecam praful de cu zaharul, incorporam incet le si fierbem. Racim amestecul invartind continuu si il impartim in 3 parti. La prima adaugam 7 dkg de unt si mac, la a doua 7 dkg de unt si nuca macinata. In a treia adaugam coaja de portocala maruntita. Piscoturile cu mac si cu nuca le taiem pe lungime in 4-4 fasii. Foile cu nuca le umplem cu de nuca, celalate cu de mac si le pozitionam doua cate doua unele peste celalate, le punem la frig 1 ora. Din piscotul umplut taiem fasii de 3-4 mm si captusim alernativ o forma rotunda de tort, langa o fasie cu nuca punem una cu mac. Batem si o amestecam, impreuna cu gelatina dizolvata, cu , apoi umplem forma captusita cu piscot. Ungem aluatul de linzer cu gemul de caise si acoperim forma de tort (daca il rasturnam acest aluat va fi jos). Punem la frig cel putin 3 ore dupa care il rasturnam pe o farfurie rotunda. Aceasta prajitura arata foarte bine si nu necesita alte decoratiuni.
Alte retete prajituri
Placinta visine
Prajitura mere
Prajituri cu capsuni
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii