Tort cu ciocolata

Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie:
  • 1+1/2 pachet unt
  • 600 g zahar
  • 100 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 5 albusuri batute spuma
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 5 galbenusuri
  • 6-7 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute.

Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, iar restul pui la racit.

Odata racit, adaugi galbenusurile, albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt.

Torni amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina.

Pui tava in cuptor si lasi sa se coaca aproximativ 40 minute, verificand cu scobitoarea din cand in cand.

Amesteci galbenusurile cu zaharul si cacaua pe aburi, pana se topeste zaharul si ajunge la o consistenta foarte groasa.

Dai crema la racit fara sa mai amesteci in ea, iar cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Faci un sirop din apa, zahar si rom (dupa gust).

Tai blatul in trei foi si insiropezi fiecare foaie, imparti crema in doua si o pui intre cele trei foi, iar peste ultima parte de blat torni cele 17 linguri de glazura oprite.
Ornezi cu putina frisca sau glazura de ciocolata:

Alte retete recomandate

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu mere

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Pulpe de pui cu ciuperci
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola