Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, i
Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute.
Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, iar restul pui la racit.
Odata racit, adaugi galbenusurile, albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt.
Torni amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina.
Pui tava in cuptor si lasi sa se coaca aproximativ 40 minute, verificand cu scobitoarea din cand in cand.
Amesteci galbenusurile cu zaharul si cacaua pe aburi, pana se topeste zaharul si ajunge la o consistenta foarte groasa.
Dai crema la racit fara sa mai amesteci in ea, iar cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.
Faci un sirop din apa, zahar si rom (dupa gust).
Tai blatul in trei foi si insiropezi fiecare foaie, imparti crema in doua si o pui intre cele trei foi, iar peste ultima parte de blat torni cele 17 linguri de glazura oprite.
Ornezi cu putina frisca sau glazura de ciocolata:
Alte retete recomandate
Prajitura cu crema de ciocolata
Prajitura cu mere
Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii