Tort cu ciocolata, frisca si crantz

Tort cu ciocolata, frisca si crantz este o reteta de tort delicios, perfect pentru o aniversare. Ciocolata si blatul se potrivesc perfect cu textura crocanta.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata, frisca si crantz

Ingrediente

  • -pt blat:
  • -6 oua
  • 300 g faina
  • 240 g zahar (pudra)
  • 1 plic de praf de copt
  • un pumn de nuci
  • 11 linguri de apa
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • -250 g ciocolata amaruie
  • -400g frisca
  • -50 g unt moale
  • Pt decor: visine din visinata
  • frisca
  • Pt crantz:
  • 300 g nuci
  • 150 g zahar
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • o esenta de rom
  • 300 ml apa

Mod de preparare


Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un pic de sare.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga, treptat, apa. Se pune si praful de copt, esenta de rom, coaja de portocala si nucile.
Se amesteca bine ingredientele si apoi se incorporeaza usor albusurile si se adauga faina.
Se pune amestecul intr-o forma de tort, tapetata in prealabil cu hartie de copt, si se baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.

Crema:
Intr-un bol se rupe ciocolata bucatele, si se adauga untul moale.Frisca se toarna intr-o cratita si se pune pe foc pana incepe sa fiarba;se toarna peste ciocolata si unt.Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 10 minute.Dupa acest timp se amesteca cu un tel cu miscari circulare in crema.
Se observa cum pe parcurs devine tot mai uniforma si densa.

Crantz:
Se pune zaharul la caramelizat se adauga miezul de nuca.Se lasa la racit,si se marunteste.

Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert si se aromatizeaza cu rom.
Asamblare: Se taie blatul in 3 ,se insiropeaza se umple cu crema ganache si se presara visine din visinata(fara samburi). Se repeta operatiunea pana la ultimul blat. Se decoreaza cu putina crema ganache se tapeteaza cu crantzul de nuci si se decoreaza cu frisca si visine.


Se serveste ca atare. E delicios

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Coaste afumate cu varza fiarta
Bucataras.RO

Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...

Coaste afumate cu varza fiarta
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos