Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni este o reteta delicioasa de tort, deloc greu de preparat, cu aroma intensa de ciocolata si capsuni.
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao.
Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.
Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic.
Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in doua. Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si capucinno.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra.
Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.
Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporam capsunile in crema.
Incepem sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema. nivelam si punem deasupra al doilea blat.
Preparam apoi glazura. Incalzim frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam glazura peste ultimul blat.
Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.
Facem aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume decoram tortul. In mijloc asezam capsunile.
Produs preferat: http://shabbychicshop.ro/lavanda-easy-life/112-farfurie-desert-lavanda-easy-life.html
Tortul cu ciocolata, mascarpone si capsuni se serveste de la rece.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii