Tort cu ciocolata si capsuni

Tort cu ciocolata si capsuni este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de oua, faina zahar, oua, ciocolata si fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 2 cesti zahar
  • 1 1/2 cesti faina
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • un borcan compot de visine
  • 210 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
  • 165 ml smantana lichidă
  • 42 gr unt moale
  • capsuni
  • frunze de menta

Mod de preparare

Tort cu ciocolata si capsuni este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort se pregateste prima data blatul.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

Crema:
Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur.Mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata.Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem frisca bine pana isi dubleaza volumul.Adaugam visinele din compot.

Asamblare: taiem blatul in trei.Punem primul blat, insiropam cu zeama de la compot, punem un strat de crema,blat insiropat, crema si ultimul blat.
Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie sa nu de in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Adaugam frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita.
Lasam la racit cateva minute. Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.


Tort cu ciocolata si capsuni se serveste rece alaturi de un pahar cu suc.
Pentru realizarea acestui minunat tort ar fi ideala:Forma pentru cuptor marca Kitchen Craft, 25cm de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Chiftele umplute cu mozzarella
Bucataras.RO

Chiftele umplute cu mozzarella

Chiftele umplute cu mozzarella
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise