Tort cu ciocolata si crema de portocale

Pentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si crema de portocale

Ingrediente

  • Blat :
  • 3 oua mari
  • ½ cana ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie
  • Esenta de rom
  • Esenta de vanilie
  • 1 borcan de 400 g gem
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Suc de ananas pentru insiropat
  • Crema de portocale :
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri potrivite de zahar
  • 150 ml zeama de portocale
  • Esenta de portocale
  • Crema de ciocolata :
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
  • 200 ml frisca lichida
  • Cateva linguri de cognac
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 180 ml frisca lichida
  • Decor :
  • Portocale
  • ciocolata
  • coaja de portocale

Mod de preparare

Pentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima. Le adaugam si pe acestea la compozitia de blat si amestecam usor de jos in sus. Coacem la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Taiem blatul in 3 si insiropam cu suc din compot.

Crema de portocale :

Punem pe baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam continuu pana se dizolva cristalele. ( apa din baie nu trebuie sa fiarba) Se adauga apoi zeama de portocale, esenta si se amesteca aproximativ 10 minute pana la ingrosare. Crema va fi de consistenta unei budinci sau chiar mai groasa. Se lasa pe masa pana la racire cand se va introduce la frigider.

Ganache de ciocolata :

Punem smantana impreuna cu cognacul si ciocolata bucatele intr-o cratita de teflon la foc foarte mic. Amestecam pana la dizolvarea ciocolatei. Lasam sa se raceasca dupa care punem ½ din cantitatea de crema la frigider. Dupa ce s-a racit bine se amesteca cele doua creme (cea de la frigider cu cea de la temperatura camerei ) pana iese o crema fina.

Montare blat :

Asezam primul blat insiropat pe un grilaj, ungem blatul cu crema de ciocolata, asezam al doilea blat, punem crema de portocale si deasupra ultimul blat.

Glazura :

Topim ciocolata in smantana pe foc mic dupa care o turnam cu miscari circulare in centrul tortului lasand sa se prelinga si pe margini. Daca nu se scurge complet ne putem folosi de o spatula cu care sa intindem crema peste tot.


Se lasa pe masa pana la racire cand se introduce in frigider. Se orneaza dupa preferinta.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Burek cu branza sarata
3
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
5
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Parteneri
Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Vă invit la o porție de cartofi cu carne de pui gratinați, mega delicioși. E o bombă calorică, dar o dată pe lună...

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate