M-am gandit sa pregatesc acest tort pentru ca imi doream sa folosesc ciocolata si fructe- in special visine. Si cum nu se poate tort fara ciocolata, aceasta reteta este perfecta. Visinile se pot inlocui cu orice alte fructe de sezon cu un rezultat final la fel de gustos. Urmatoarea reteta a acestui tort va fi cu zmeura in loc de visine, apoi cu afine. Este un tort delicios, usor de facut si racoritor.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga pe rand, uleiul, laptele, iar la final se adauga faina, praful de copt si cacaua care au fost cernute . Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri amestecandu-se de jos in sus, cu mare grija, cu o spatula.
Se pune intr-o forma de copt in care am asezat hartie de copt si se lasa in cuptor circa 35 minute.
La fel se procedeaza si cu blatul cu vanilie.
Pentru crema de ciocolata se pune ciocolata impreuna cu untul intr-un castron pe baie de aduri. In momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi si se amesteca bine cu o spatula pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se lasa sa se raceasca.
Pentru jeleul de visine se pun acestea la foc dupa ce au fost foarte bine spalate si s-au scos samburii. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul. Când siropul a inceput sa se lege se ia cratita de pe foc si toata compozitia se trece printr-o sita deasa, obtinandu-se astfel un sirop dens si foarte fin. Se adauga amidoul si se amesteca pana se incorporeaza bine.
Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine se taie apoi se formeaza tortul: primul rand este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolata, un blat de vanilie, jumatate din jeleul de visine, alt blat de vanilie, restul jeleului si ultimul blat de cacao.
Tortul se imbraca cu ultima parte din crema de ciocolata si se decoreaza dupa preferinte.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian teaSe pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...
Sos din gemuri pentru budinciSe prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...
Jumari cu ficatFacem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...
Pizza taraneascaPentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi,...
Desert macarons cu ganache de zmeuraDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii