Torturi

Reteta TORT CU CIOCOLATA SI JELEU DE VISINE

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 3h:30m 
Elena Tincuta Coman postat de
Postat pe: 02-09-2018
Adaugă în cartea de bucate
M-am gandit sa pregatesc acest tort pentru ca imi doream sa folosesc ciocolata si fructe- in special visine. Si cum nu se poate tort fara ciocolata, aceasta reteta este perfecta.
Visinile se pot inlocui cu orice alte fructe de sezon cu un rezultat final la fel de gustos. Urmatoarea reteta a acestui tort va fi cu zmeura in loc de visine, apoi cu afine.
Este un tort delicios, usor de facut si racoritor.

ingrediente

8 portii

Ingrediente blat cu cacao:
   4 oua
   8 linguri de zahar
   4 linguri ulei
   4 linguri lapte
   5 linguri faina
   2 linguri cacao
   1 lingurita praf de copt
   1 praf de sare
Ingrediente blat cu vanilie:
   4 oua
   6 linguri de zahar
   4 linguri lapte
   8 linguri faina
   esenta de vanilie
   1 lingurita praf de copt
   1 praf de sare
Ingrediente crema de ciocolata:
   400 ml.smantana pentru frisca
   6 linguri zahar
   400 gr.ciocolata cu 75% cacao sau mai mult
   150 gr.unt
Ingrediente jeleu visine:
   400 gr
   visine
   2 linguri zahar
   2 linguri amidon

mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga pe rand, uleiul, laptele, iar la final se adauga faina, praful de copt si cacaua care au fost cernute . Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri amestecandu-se de jos in sus, cu mare grija, cu o spatula.
Se pune intr-o forma de copt in care am asezat hartie de copt si se lasa in cuptor circa 35 minute.
La fel se procedeaza si cu blatul cu vanilie.
Pentru crema de ciocolata se pune ciocolata impreuna cu untul intr-un castron pe baie de aduri. In momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi si se amesteca bine cu o spatula pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se lasa sa se raceasca.
Pentru jeleul de visine se pun acestea la foc dupa ce au fost foarte bine spalate si s-au scos samburii. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul. Când siropul a inceput sa se lege se ia cratita de pe foc si toata compozitia se trece printr-o sita deasa, obtinandu-se astfel un sirop dens si foarte fin. Se adauga amidoul si se amesteca pana se incorporeaza bine.
Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine se taie apoi se formeaza tortul: primul rand este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolata, un blat de vanilie, jumatate din jeleul de visine, alt blat de vanilie, restul jeleului si ultimul blat de cacao.
Tortul se imbraca cu ultima parte din crema de ciocolata si se decoreaza dupa preferinte.
Incearca si Tort de gutui
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CIOCOLATA SI JELEU DE VISINE" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.