TORT CU CIOCOLATA SI JELEU DE VISINE

M-am gandit sa pregatesc acest tort pentru ca imi doream sa folosesc ciocolata si fructe- in special visine. Si cum nu se poate tort fara ciocolata, aceasta reteta este perfecta. Visinile se pot inlocui cu orice alte fructe de sezon cu un rezultat final la fel de gustos. Urmatoarea reteta a acestui tort va fi cu zmeura in loc de visine, apoi cu afine. Este un tort delicios, usor de facut si racoritor.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie
TORT CU CIOCOLATA SI JELEU DE VISINE

Ingrediente

  • Ingrediente blat cu cacao:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente blat cu vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 400 ml.smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar
  • 400 gr.ciocolata cu 75% cacao sau mai mult
  • 150 gr.unt
  • Ingrediente jeleu visine:
  • 400 gr
  • visine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile  se freaca impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga pe rand, uleiul, laptele, iar la final se adauga faina, praful de copt si cacaua care au fost cernute . Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

           Albusurile se bat spuma tare si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri amestecandu-se de jos in sus, cu mare grija, cu o spatula.

Se pune intr-o forma de copt in care am asezat hartie de copt si se lasa in cuptor circa 35 minute.

           La fel se procedeaza si cu blatul cu vanilie.

          Pentru crema de ciocolata se pune ciocolata impreuna cu untul  intr-un castron pe baie de aduri. In momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi si se amesteca bine cu o spatula pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se lasa sa se raceasca.

           Pentru jeleul de visine se pun acestea la foc dupa ce au fost foarte bine spalate si s-au scos samburii. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul. Când siropul a inceput sa se lege se ia cratita de pe foc si toata compozitia se trece printr-o sita deasa, obtinandu-se astfel un sirop dens si foarte fin. Se adauga amidoul si se amesteca pana se incorporeaza bine.

           Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine se taie apoi se formeaza tortul: primul rand este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolata, un blat de vanilie, jumatate din jeleul de visine, alt blat de vanilie, restul jeleului si ultimul blat de cacao.

          Tortul se imbraca cu ultima parte din crema de ciocolata si se decoreaza dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise