TORT CU CIOCOLATA SI JELEU DE VISINE

M-am gandit sa pregatesc acest tort pentru ca imi doream sa folosesc ciocolata si fructe- in special visine. Si cum nu se poate tort fara ciocolata, aceasta reteta este perfecta. Visinile se pot inlocui cu orice alte fructe de sezon cu un rezultat final la fel de gustos. Urmatoarea reteta a acestui tort va fi cu zmeura in loc de visine, apoi cu afine. Este un tort delicios, usor de facut si racoritor.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie
TORT CU CIOCOLATA SI JELEU DE VISINE

Ingrediente

  • Ingrediente blat cu cacao:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente blat cu vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  • 400 ml.smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar
  • 400 gr.ciocolata cu 75% cacao sau mai mult
  • 150 gr.unt
  • Ingrediente jeleu visine:
  • 400 gr
  • visine
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile  se freaca impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga pe rand, uleiul, laptele, iar la final se adauga faina, praful de copt si cacaua care au fost cernute . Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

           Albusurile se bat spuma tare si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri amestecandu-se de jos in sus, cu mare grija, cu o spatula.

Se pune intr-o forma de copt in care am asezat hartie de copt si se lasa in cuptor circa 35 minute.

           La fel se procedeaza si cu blatul cu vanilie.

          Pentru crema de ciocolata se pune ciocolata impreuna cu untul  intr-un castron pe baie de aduri. In momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi si se amesteca bine cu o spatula pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se lasa sa se raceasca.

           Pentru jeleul de visine se pun acestea la foc dupa ce au fost foarte bine spalate si s-au scos samburii. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul. Când siropul a inceput sa se lege se ia cratita de pe foc si toata compozitia se trece printr-o sita deasa, obtinandu-se astfel un sirop dens si foarte fin. Se adauga amidoul si se amesteca pana se incorporeaza bine.

           Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine se taie apoi se formeaza tortul: primul rand este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolata, un blat de vanilie, jumatate din jeleul de visine, alt blat de vanilie, restul jeleului si ultimul blat de cacao.

          Tortul se imbraca cu ultima parte din crema de ciocolata si se decoreaza dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Australian tea
2
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Sos din gemuri pentru budinci
3
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...

Sos din gemuri pentru budinci
Jumari cu ficat
4
Jumari

Jumari cu ficat

Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...

Jumari cu ficat
Pizza taraneasca
5
Paste si pizza

Pizza taraneasca

Facem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...

Pizza taraneasca
Parteneri
Desert macarons cu ganache de zmeura
Bucataras.RO

Desert macarons cu ganache de zmeura

Pentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi,...

Desert macarons cu ganache de zmeura
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii