M-am gandit sa pregatesc acest tort pentru ca imi doream sa folosesc ciocolata si fructe- in special visine. Si cum nu se poate tort fara ciocolata, aceasta reteta este perfecta. Visinile se pot inlocui cu orice alte fructe de sezon cu un rezultat final la fel de gustos. Urmatoarea reteta a acestui tort va fi cu zmeura in loc de visine, apoi cu afine. Este un tort delicios, usor de facut si racoritor.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga pe rand, uleiul, laptele, iar la final se adauga faina, praful de copt si cacaua care au fost cernute . Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri amestecandu-se de jos in sus, cu mare grija, cu o spatula.
Se pune intr-o forma de copt in care am asezat hartie de copt si se lasa in cuptor circa 35 minute.
La fel se procedeaza si cu blatul cu vanilie.
Pentru crema de ciocolata se pune ciocolata impreuna cu untul intr-un castron pe baie de aduri. In momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi si se amesteca bine cu o spatula pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se lasa sa se raceasca.
Pentru jeleul de visine se pun acestea la foc dupa ce au fost foarte bine spalate si s-au scos samburii. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul. Când siropul a inceput sa se lege se ia cratita de pe foc si toata compozitia se trece printr-o sita deasa, obtinandu-se astfel un sirop dens si foarte fin. Se adauga amidoul si se amesteca pana se incorporeaza bine.
Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine se taie apoi se formeaza tortul: primul rand este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolata, un blat de vanilie, jumatate din jeleul de visine, alt blat de vanilie, restul jeleului si ultimul blat de cacao.
Tortul se imbraca cu ultima parte din crema de ciocolata si se decoreaza dupa preferinte.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiCa la bucatarasi acasa Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in...
Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si macIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii