1. Se bat ouale cu 4 linguri apa fierbinte un minut. Se amesteca ul cu vanilat si coaja portocale, se inglobeaza in compozitia de ou si se mai bat 6
1. Se bat ouale cu 4 linguri apa fierbinte un minut. Se amesteca ul cu vanilat si coaja portocale, se inglobeaza in compozitia de ou si se mai bat 6 minute.Se amesteca faina cu praf de copt, amidon, cacao si se inglobeaza. Se coace tortul intr-o forma tapetata cu hartie de copt .Se lasa blatul la racit.
2. Se decojesc si se fileteaza portocalele.Se amesteca ul cu praf de cacao, vanilat si putina apa si se topesc la foc moale. Cand se infierbanta, fara sa fiarba, se dizolva gelatina inauntru si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se racoreasca si sa da la rece. Cand crema incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta,coaja si sucul de portocale si bucatile de portocale filetate.
3. Blatul se taie pe 3 niveluri. Se insiropeaza fiecare blat. Se asaza folie de plastic intr-o forma de tort si se pune primul blat, apoi 1/2 din crema, apoi urmatorul blat, restul de crema si al treilea blat. Se da la rece 4-5 ore.
4. Se pun pe foc mic 200g ciocolata si 200 ml frisca si se topeste ciocolata, amestecand continuu.Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune in frigider.Se bate pana se obtine o crema spumoasa .Tortul se decoreaza cu aceasta crema , cu portocale filetate si ciocolata rasa.
Alte retete minunate numai bune de preparat
Tort visine
Compot de visine
Sirop visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii