Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adaug
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adauga jumatate din cantitatea de unt, topit pe foc mic. Se framanta cu o ceasca de apa calda un aluat potrivit care se lasa la rece o jumatate de ora. Se scoate, se unge cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou, se lasa iar la rece. Dupa ultima operatie, aluatul se lasa sa stea o ora si se foloseste ca blat pentru tortul de fructe. Se foloseste o oala cu peretii inalti, unde se pune aluatul intins foaie groasa. Oala se introduce in cuptorul fierbinte, se lasa la foc mare cinci minute, dupa care se micsoreaza focul si se continua coacerea. Dupa o jumatate de ora se pun ciresele in oala, se raspandesc in mod egal pe toata suprafata si se mai lasa zece minute in cuptor.
Se fierbe un sirop gros din zahar, apa si rom si se toarna cald peste fructe. Se tine tortul la temperatura camerei, se taie felii in raza atunci cand s-a racit de tot si este bine insiropat.
Pofta buna!
Alte retete de torturi:
Tort cu piersici
Tort mousse de ciocolata
Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii