Tort cu cirese

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adaug

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cirese mari
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • sare
  • 1 ceasca de apa calda
  • 200 gr zahar tos
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adauga jumatate din cantitatea de unt, topit pe foc mic. Se framanta cu o ceasca de apa calda un aluat potrivit care se lasa la rece o jumatate de ora. Se scoate, se unge cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou, se lasa iar la rece. Dupa ultima operatie, aluatul se lasa sa stea o ora si se foloseste ca blat pentru tortul de fructe. Se foloseste o oala cu peretii inalti, unde se pune aluatul intins foaie groasa. Oala se introduce in cuptorul fierbinte, se lasa la foc mare cinci minute, dupa care se micsoreaza focul si se continua coacerea. Dupa o jumatate de ora se pun ciresele in oala, se raspandesc in mod egal pe toata suprafata si se mai lasa zece minute in cuptor.

Se fierbe un sirop gros din zahar, apa si rom si se toarna cald peste fructe. Se tine tortul la temperatura camerei, se taie felii in raza atunci cand s-a racit de tot si este bine insiropat.
Pofta buna!

Alte retete de torturi:

Tort cu piersici

Tort mousse de ciocolata

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc