Blatul de tort: Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute spuma se incorporeaza us
Blatul de tort:
Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute spuma se incorporeaza ushor. Se lasa la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema: trebuie sa batem smantana cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Se da la frigider. Scoatem samburii de la cirese si le lasam la scurs. Se face un sirop de zahar ars si se lasa la racit apoi taiem blatul in trei. Punem o felie din blat in forma in care a copt si o insiropam. Blatul insiropat se acopera cu sirop de dulceata de capsuni cu vin alb. Peste acest sirop se pune jumatate din smantana batuta cu zahar si esenta vanilie si se acopera cu cirese. Se repeta operatiunea cu a 2-a felie de blat. Se acopera cu ultima felie de blat care se insiropeaza. Se da la frigider peste noapte
Se rastoarna pe o farfurie blatul dupa ce a stat cateva ore la frigider, se acopera cu frisca. Am pus ciresele deasupra tortului si gelatina rosie am turnat-o incet astfel incat sa acopere ciresele dar sa se si scurga pe laterala. Daca nu vreti sa se scurga pe laterala puneti mai intai frisca in ce forma vreti de jur imprejurul cireselor (floricele etc). Eu am lasat sa se scurga si am mai dat la frigider sa se intareasca bine gelatina rosie, dupa care am scos si am ornat cu frisca de jur imprejurul cireselor.
Sursa acestei retete este blogul: dumitrufelicia.ro
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseEu sunt fanul nr. 1 ai acestor biscuiți. Îi ador alături de cafeaua de dimineață sau să-i ronțăi peste zi. ...
Biscuiți digestivi
Comentarii