Tort cu crema de alune si ciocolata

Blatul Se prajesc alunele, se macina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul si oul. Se coace compozitia la foc potrivit in forma de tort unsa cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 140 g alune
  • 140 g faina
  • 140 g zahar pisat
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 3 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 batoane de
  • 100 g unt
  • 1 lingura apa
  • 50 g alune macinate
  • Garnitura -

Mod de preparare

Blatul

Se prajesc alunele, se macina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul si oul. Se coace compozitia la foc potrivit in forma de tort unsa cu unt. Rece se taie

orizontal in trei felii egale care se ung cu crema.

Crema

Ouale se bat in bain-marie cu zaharul si vanilia pana se ingroasa.

In compozitia racita se adauga ciocolata rasa inmuiata cu apa, untul frecat spuma si alunele macinate. Se da la rece, dupa care se foloseste la umplere si ornare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc