Tort cu crema de branza si chocolate fudge

Tortul cu crema de branza si chocolate fudge este o reteta de tort ce imbina perfect gustul branzei cu cel al ciocolatei. Un tort fin si delicat.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si chocolate fudge

Ingrediente

  • Blat: 1 cana / 240 ml lapte batut
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 cani / 400 grame zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana / 120 ml ulei
  • 2 lingurite extract vanilie
  • 1 cana / 240 ml apa fierbinte
  • 2 cani / 250 grame faina
  • Crema Branza:
  • 227 grame crema branza
  • 1 1/2 cana / 360 ml smantana lichida
  • 1 cana / 200 grame zahar
  • 1 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • Chocolate Fudge:
  • 1 cana / 200 grame zahar
  • 1/2 cana / 45 grame cacao
  • 1/4 cana / 60 ml lapte
  • 1/4 cana / 55 grame unt
  • 1 lingurita extract vanilie

Mod de preparare

Blat

1.Praful de copt se adauga peste laptele batut si se da la o parte. nu amestecati caci veti risca sa ramaneti cu 1/2 lapte.

2. Intr-un bol mixam zaharul, ouale, cacaua, uleiul, vanilia.

3. Se adauga cana de apa fierbinte, mixam.

4. Treptat adaugam faina.

5. Cand faina este toata incorporata, adaugam laptele batut. Am turnat copozitia in 2 tavi si am dat la cuptor preincalzit la 175C / 350F pentru 30 - 40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Crema de Branza

1. Smantana lichida o batem bat.

2. In alt bol mixam crema de branza, zaharul, vanilia si sarea.

3. Peste frisca adaugam crema de branza optinuta.

4. Se asamblaeza apoi tortul. Blaturile se micsoreaza cam 1 -1 1/2 cm in timpul coacerii

Chocolate Fudge

Intr-o craticioara se combina ingredientele, se pun la foc mic 1 minut dupa ce da in clocot. se ia de pe foc si se mixeaza 2-3 minute pana incepe sa se ingroase, nu mai mult ca apoi nu o veti mai putea folosi (se intareste imediat). Eu l-am ornat repede, cernand caco peste.


Pofta buna! Reteta Tort cu crema de branza si chocolate fudge a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide