Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice combinatie, iar tortul de fata, chiar daca este simplu de facut, este mega delicios!
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Se adauga apa si se mixeaza in continuare.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste spuma. Cu miscari usoare se amesteca pana se omogenizeaza. Separat, se amesteca nuca, faina si praful de copt. Se incorporeaza cu miscari usoare in compozitia de spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.
Crema: Se da la blender dovleacul copt pana se obtine un piure cat mai fin. Se amesteca cu crema de branza si zaharul pudra vanilat.
Siropul: Se prepara un sirop din apa cu zahar.
Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza si se unge cu o treime din crema. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu o parte din crema, iar deasupra se asaza ultimul blat. Se insiropeaza si se unge doar deasupra cu restul de crema.
Se da la rece pana se pregateste nuca.
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul. Cand s-a topit, se adauga nuca si se amesteca bine. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt pusa pe un planseu de lemn. Se lasa la racit, apoi se zdrobeste la robot.
Cu acest krantz se orneaza tortul deasupra. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii
Sukhorukova Golden • 13 Septembrie 2023, 09:57 Multumesc pentru reteta, voi incerca sa o coac. Doar învăț să gătesc, dar vreau mai mult. Vreau sa recomand un articol interesant despre reduceri https://ziaruldebacau.ro/cele-mai-fierbinti-reduceri-la-incaltamintea-de-vara-pe-care-nu-trebuie-sa-le-ratezi/