Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice combinatie, iar tortul de fata, chiar daca este simplu de facut, este mega delicios!
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Se adauga apa si se mixeaza in continuare.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste spuma. Cu miscari usoare se amesteca pana se omogenizeaza. Separat, se amesteca nuca, faina si praful de copt. Se incorporeaza cu miscari usoare in compozitia de spuma. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.
Crema: Se da la blender dovleacul copt pana se obtine un piure cat mai fin. Se amesteca cu crema de branza si zaharul pudra vanilat.
Siropul: Se prepara un sirop din apa cu zahar.
Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza si se unge cu o treime din crema. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu o parte din crema, iar deasupra se asaza ultimul blat. Se insiropeaza si se unge doar deasupra cu restul de crema.
Se da la rece pana se pregateste nuca.
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul. Cand s-a topit, se adauga nuca si se amesteca bine. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt pusa pe un planseu de lemn. Se lasa la racit, apoi se zdrobeste la robot.
Cu acest krantz se orneaza tortul deasupra. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteLa un moment dat, un Bucătăraș, sincer numai știu cine, mi-a spus, ce bine că ne spui și de eșecurile din bucătărie,...
Savarine a la MadiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii
Sukhorukova Golden • 13 Septembrie 2023, 09:57 Multumesc pentru reteta, voi incerca sa o coac. Doar învăț să gătesc, dar vreau mai mult. Vreau sa recomand un articol interesant despre reduceri https://ziaruldebacau.ro/cele-mai-fierbinti-reduceri-la-incaltamintea-de-vara-pe-care-nu-trebuie-sa-le-ratezi/