Tort cu crema de cafea si albus

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 300 gr nuca
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • Pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 polonic lapte
  • 250 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri esenta de cafea neagra

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se pune la copt. Se taie apoi in doua pe orizontala si se pune crema. Blatul se insiropeaza cu esenta de cafea si se prepara crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga laptele si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga apoi 3 linguri cu esenta concentrata de cafea. Se freaca untul bine si se amesteca incet cu crema. Se umplu blaturile cu crema.


Se serveste tortul dupa ce a fost tinut la rece cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Tiramisu

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci