Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars: Foile de Karlsbad. Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o
Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars:
Foile de Karlsbad.
Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.
Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.
Pe partea rumena fiecare foaie se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.
Crema.
Se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa
care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.
Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.
Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.
Se leaga zaharul cu apa si cand s-a legat ca pentru glazura se coloreaza cu zahar ars.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii