Pentru blat, se freaca timp de 30 minute galbenusurile cu 2 oua intregi si zaharul pudra. Cand compozitia a crescut se adauga faina si albusurile spum
Pentru blat, se freaca timp de 30 minute galbenusurile cu 2 oua intregi si zaharul pudra. Cand compozitia a crescut se adauga faina si albusurile spuma.
Se coace compozitia in forma tapetata.
Dupa ce s-a racit, se taie, se umple si se imbraca cu crema.
Pentru crema, amestecam ouale intregi, zaharul si frisca si le fierbem in bain marie pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rasa si se lasa sa mai dea in cateva clocote, timp de 5 min.
Se adauga untul proaspat topit, se amesteca crema pana se raceste si in acelasi timp devine spumoasa.
Se orneaza tortul cu fructe zaharisite si fileuri de alune.
Va recomandam si alte retete de torturi:
Tort cu visine Padurea Neagra
Tort de ciocolata cu iaurt si visine
Tort cu capsuni
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Ideal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii