Tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine

Un tort delicios, o combinatie irezistibila de ciocolata si fructe acrisoare! Dulciuri pentru Mos Craciun

Portii
24
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine

Ingrediente

  • P. blaturi:
  • 8+4 oua
  • 8+4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 4+2 lg apa
  • 4+2 lg ulei
  • 1 lgt + 1 lgt praf de copt
  • 16 + 8 lg faina
  • Pentru crema de ciocolata neagra:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida
  • Mai este nevoie de:
  • 100 g frisca batuta
  • afine
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • esenta rom sau orice aroma preferati

Mod de preparare

Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga si apa si se mixeaza inca putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste albusuri in doua reprize si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza toata faina. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 27 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute (se face testul scobitorii). La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea blat. Dimensiunea tavii este de 21 cm. Se lasa sa se raceasca bine blaturile apoi se taie fiecare in trei. Crema de ciocolata neagra: Intr-o craticioara se pune ciocolata amaruie rupta in bucati mici impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin 2 ore. Se mixeaza, se adauga si esenta de rom si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Intr-o alta craticioara, se pune ciocolata alba rupta bucati impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza si se da la rece, de preferat peste noapte. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Siropul: Intr-un ibric se pune apa cu zaharul la fiert pentru 5 minute, apoi se lasa la racit. Se adauga esenta de rom, sau alta aroma preferata. Pe un platou, se pune primul blat (din cel mare), se insiropeaza, se unge cu crema de ciocolata neagra si se pun afine deasupra. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata alba, iar deasupra se pun afine. Se asaza blatul al treilea. Se unge blatul deasupra cu ciocolata neagra si se asaza pe mijloc o parte din blatul mic. Se procedeaza la umplerea lui exact la fel ca cel mare. La final, se unge tot tortul cu crema de ciocolata neagra. Din crema de ciocolata alba se pastreaza 2-3 lg pentru ornat. Se topeste 100 g ciocolata amaruie cu frisca lichida. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna deasupra blatului, lasand sa curga pe margini. Se da tortul la rece pentru cca. 30 de minute. Intre timp, se bate frisca. Se fac trandafiri deasupra tortului, cu frisca batuta se fac moatze si inimioare sau dupa imaginatia fiecaruia. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Ciorba de fasole verde cu leustean
3
Ciorbe

Ciorba de fasole verde cu leustean

Ciorba de fasole verde este una din ciorbele mele preferate. Supa de fasole verde este sanatoasa, cu o aroma proaspata.

Ciorba de fasole verde cu leustean
Supa de ceapa
4
Supe de legume

Supa de ceapa

Supa de ceapa este wooow!! Este o surpriza, dar una placuta.Traditional ea se serveste intr-un vas termorezistent sub forma...

Supa de ceapa
Chipsuri de cartofi la cuptor
5
Aperitive

Chipsuri de cartofi la cuptor

Ti se intampla sa te apuce o pofta nebuna de cartofi prajiti? Dar esti la dieta ?? Nu e o tragedie daca iti faci pofta o...

Chipsuri de cartofi la cuptor
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia