1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.
1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.
2. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, dupa care se pune lingura cu lingura la amestecul de oua, mixind usor.
3. Tava se unge cu unt si tapeteaza cu faina,sau folositi hirtie de copt.
e da la copt in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 30 minute, dupa care se lasa pe un gratar la racit.
4. Se pun capsunele cu zaharul intr-un vas si se piseaza uasor cu o furculita. Se lasa sa traga zahar, se amesteca din cind in cind.
5. Se pune laptele de cocos inr-o oala pe foc moderat, se adauga zaharul si amidonul si se fierbe amestecind continuu, pina se ingroasa.
Se adauga untul si se bate, pina se incorporeaza perfect in crema.
6. Am inmuiat gelatina in apa rece. Cind glazura a atins 50°C am adaugat gelatina, care s-a topit relativ rapid, prin amestecare.
7. Am taiat blatul. Am pus crema de cocos in sac si am intins dungi groase pe blat. Am acoperit.(Nu e nevoie de insiropari.Se insiropeaza destul de la pireul de capsuni.
8. Am turnat glazura incetisor, din mijlocul tortului. S-a prelins foarte frumos,doar ca totusi e destul de fluida si s-a insiropat si primul blat de la ea. Am repetat operatia de nu stiu cite ori. Am tot adunat glazura si iar am turnat.
Pofta buna!
Reteta Tort cu crema de cococs si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu cocos gasiti aici:
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),
Banane in aluat de cocos,
Batoane cu zmeura si cocos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii