Tort cu crema de cocos si capsuni

1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema de cocos si capsuni

Ingrediente

  • Blat biscuit:
  • 50 g unt
  • 4 oua marime medie
  • 2 linguri de apa calduta/ametita
  • 100 g zahar
  • coaja de lamiie
  • 100 g faina
  • 50g amidon(Gustin)
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pireul de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 3-4 linguri de zahar
  • Crema de cocos:
  • 400 ml lapte de cocos/doza
  • 5 linguri de zahar
  • 30 g linguri amidon(Gustin)
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 225 g zahar
  • 75 g cacao
  • 150 g smintina
  • 175 g apa
  • 7 g gelatina(foi)

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.

2. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, dupa care se pune lingura cu lingura la amestecul de oua, mixind usor.

3. Tava se unge cu unt si tapeteaza cu faina,sau folositi hirtie de copt.

e da la copt in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 30 minute, dupa care se lasa pe un gratar la racit.

4. Se pun capsunele cu zaharul intr-un vas si se piseaza uasor cu o furculita. Se lasa sa traga zahar, se amesteca din cind in cind.

5. Se pune laptele de cocos inr-o oala pe foc moderat, se adauga zaharul si amidonul si se fierbe amestecind continuu, pina se ingroasa.

Se adauga untul si se bate, pina se incorporeaza perfect in crema.

6. Am inmuiat gelatina in apa rece. Cind glazura a atins 50°C am adaugat gelatina, care s-a topit relativ rapid, prin amestecare.

7. Am taiat blatul. Am pus crema de cocos in sac si am intins dungi groase pe blat. Am acoperit.(Nu e nevoie de insiropari.Se insiropeaza destul de la pireul de capsuni.

8. Am turnat glazura incetisor, din mijlocul tortului. S-a prelins foarte frumos,doar ca totusi e destul de fluida si s-a insiropat si primul blat de la ea. Am repetat operatia de nu stiu cite ori. Am tot adunat glazura si iar am turnat.


Pofta buna!

Reteta Tort cu crema de cococs si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu cocos gasiti aici:

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),

Banane in aluat de cocos,

Batoane cu zmeura si cocos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa