Tort cu crema de lamaie

Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se poate intinde. Acesta se i

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile de blat:
  • 1 ou
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • zeama de la 1-2 lamai
  • Alt blat:
  • 250 g margarina
  • 200 ml smantana
  • 400 g faina
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se poate intinde.

Acesta se imparte in 4 si se coc pe rand foi groase de 1/2 deget, pe fundul unei cratite unse cu unt si presarata cu faina.

Crema. Faina se fierbe cu laptele pana se face ca o ciulama.

Separat se freaca margarina si untul, adaugandu-se zaharul pudra. Se amesteca bine si se adauga ciulamaua

si zeama lamailor.

Se intinde crema intre foile de blat, se presara tortul deasupra cu zahar si se serveste cu frisca, dupa dorinta.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate:

Tort de zmeura

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide