Tort cu crema de portocale

Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema 1:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri pline cu faina
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • vanilie
  • 1 portocala
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • Crema 2:
  • 750 ml lapte
  • 3 linguri cu varf faina
  • 6 linguri cu varf zahar
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 3 linguri zahar pentru ars

Mod de preparare

Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma.

Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se taie, se umple si se acopera cu una din cele doua creme.

Crema 1. Se prepara o ciulama din lapte rece cu faina si apoi se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se da jos si se adauga zeama si coaja rasa de portocala. Compozitia se amesteca cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.

Se taie blatul la mijloc si se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asterne crema peste tort si peste crema se pun felii de portocala atat la mijloc cat si

deasupra.

Feliutele de portocala se pot curata de pielita. Este mai estetic. Peste crema se presara nuci prajite, iar peste ele se rade coaja de portocala.

Feliutele de portocala se mai stropesc cu crema de tort.

Crema 2. Se arde zaharul pana se face aramiu si se stinge cu o ceasca cu apa si cu o parte din lapte. Separat se freaca galbenusurile si se toarna, in ploaie, faina, apoi se subtie cu restul de lapte care este rece.

Se adauga treptat si laptele cu zaharul ars si cele 6 linguri de zahar. Se pun pe foc moale ca sa se ingroasa, amestecand mereu, deoarece se lipeste usor.

Cand s-a ingrosat suficient se da jos de pe foc si se adauga 50 g unt si zeama de la 1/2 portocala.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti
Bucataras.RO

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Pentru ca ieri a fost ziua mea si nu am avut timp suficient pentru chestii migaloase, am ales sa-mi fac un tort la rece, cu...

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj