Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se
Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma.
Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se taie, se umple si se acopera cu una din cele doua creme.
Crema 1. Se prepara o ciulama din lapte rece cu faina si apoi se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se da jos si se adauga zeama si coaja rasa de portocala. Compozitia se amesteca cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.
Se taie blatul la mijloc si se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asterne crema peste tort si peste crema se pun felii de portocala atat la mijloc cat si
deasupra.
Feliutele de portocala se pot curata de pielita. Este mai estetic. Peste crema se presara nuci prajite, iar peste ele se rade coaja de portocala.
Feliutele de portocala se mai stropesc cu crema de tort.
Crema 2. Se arde zaharul pana se face aramiu si se stinge cu o ceasca cu apa si cu o parte din lapte. Separat se freaca galbenusurile si se toarna, in ploaie, faina, apoi se subtie cu restul de lapte care este rece.
Se adauga treptat si laptele cu zaharul ars si cele 6 linguri de zahar. Se pun pe foc moale ca sa se ingroasa, amestecand mereu, deoarece se lipeste usor.
Cand s-a ingrosat suficient se da jos de pe foc si se adauga 50 g unt si zeama de la 1/2 portocala.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosSe curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata usturoiul, se spala si se...
Cartofi scazuti cu usturoiUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii