Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se
Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma.
Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se taie, se umple si se acopera cu una din cele doua creme.
Crema 1. Se prepara o ciulama din lapte rece cu faina si apoi se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se da jos si se adauga zeama si coaja rasa de portocala. Compozitia se amesteca cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.
Se taie blatul la mijloc si se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asterne crema peste tort si peste crema se pun felii de portocala atat la mijloc cat si
deasupra.
Feliutele de portocala se pot curata de pielita. Este mai estetic. Peste crema se presara nuci prajite, iar peste ele se rade coaja de portocala.
Feliutele de portocala se mai stropesc cu crema de tort.
Crema 2. Se arde zaharul pana se face aramiu si se stinge cu o ceasca cu apa si cu o parte din lapte. Separat se freaca galbenusurile si se toarna, in ploaie, faina, apoi se subtie cu restul de lapte care este rece.
Se adauga treptat si laptele cu zaharul ars si cele 6 linguri de zahar. Se pun pe foc moale ca sa se ingroasa, amestecand mereu, deoarece se lipeste usor.
Cand s-a ingrosat suficient se da jos de pe foc si se adauga 50 g unt si zeama de la 1/2 portocala.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPentru ca ieri a fost ziua mea si nu am avut timp suficient pentru chestii migaloase, am ales sa-mi fac un tort la rece, cu...
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finettiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii