Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se
Blatul. Se prepara amestecand bine galbenusurile cu zaharul, faina cernuta si albusurile spuma.
Compozitia se coace in forma de tort. Blatul rece se taie, se umple si se acopera cu una din cele doua creme.
Crema 1. Se prepara o ciulama din lapte rece cu faina si apoi se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se da jos si se adauga zeama si coaja rasa de portocala. Compozitia se amesteca cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.
Se taie blatul la mijloc si se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asterne crema peste tort si peste crema se pun felii de portocala atat la mijloc cat si
deasupra.
Feliutele de portocala se pot curata de pielita. Este mai estetic. Peste crema se presara nuci prajite, iar peste ele se rade coaja de portocala.
Feliutele de portocala se mai stropesc cu crema de tort.
Crema 2. Se arde zaharul pana se face aramiu si se stinge cu o ceasca cu apa si cu o parte din lapte. Separat se freaca galbenusurile si se toarna, in ploaie, faina, apoi se subtie cu restul de lapte care este rece.
Se adauga treptat si laptele cu zaharul ars si cele 6 linguri de zahar. Se pun pe foc moale ca sa se ingroasa, amestecand mereu, deoarece se lipeste usor.
Cand s-a ingrosat suficient se da jos de pe foc si se adauga 50 g unt si zeama de la 1/2 portocala.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapte• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii