Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai amesteca putin.
Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul orizontal in doua si se umple cu compozitia de sarlota, cu care se acopera si deasupra.
Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia maruntita se dilueaza cu laptele si se ingroasa la foc potrivit, amestecand continuu cu telul.
Se adauga coaja rasa de portocale cu putin inainte de a se lua de pe foc. in crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale, romul si frisca batuta. Cantitatea de rom poate fi micsorata, potrivindu-se dupa
gust.
Se orneaza cu frisca multa si cu felii de portocale glasate frumos.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii