Tort cu crema de portocale si frisca

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 4 portocale
  • 750 ml frisca
  • 250 ml lapte
  • un baton vanilie
  • 200 ml rom
  • 12 foi gelatina
  • Glazura:
  • frisca
  • Garnitura - felii de portocale glasate

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se obtine o crema al carei volum este de 2-3 ori mai mare fata de cel initial. Se adauga faina si se mai amesteca putin.

Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit cam 45 min. Dupa ce s-a racorit se taie blatul orizontal in doua si se umple cu compozitia de sarlota, cu care se acopera si deasupra.

Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia maruntita se dilueaza cu laptele si se ingroasa la foc potrivit, amestecand continuu cu telul.

Se adauga coaja rasa de portocale cu putin inainte de a se lua de pe foc. in crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale, romul si frisca batuta. Cantitatea de rom poate fi micsorata, potrivindu-se dupa

gust.

Se orneaza cu frisca multa si cu felii de portocale glasate frumos.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori