Tort cu crema de vanilie si piersici este o reteta simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de tort puteti folosi fructe proaspete sau din compot.
Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.
Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul vanilat, uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura.
Se adauga faina si cacaua cernute putin cate putin si se amesteca in continuare. E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos.
Se unge forma cu ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea. Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Crantz:
Intr-un vas punem zaharul si il caramelizam impreuna cu migdalele tocate in bucati mai mari.
Rasturnam cu grija pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca.
Cand sunt complet racite(se pot face si cu o zi inainte), rupem bucati si punem in robot,dar nu le maruntim fin.
Crema:
Sectionam batonul de vanilie pe lungimea lui,scoatem semintele de vanilie,le punem in lapte,punem si batul ramas si punem pe foc pana da laptele in clocot. Oprim focul si lasam minim 20 de min-se poate face si cu cateva ore inainte, cu cat sta mai mult vanilia in lapte cu atat iese mai aromat.Intre timp amestecam ouale, faina si zaharul pana se omogenizeaza.
Incalzim laptele din nou daca nu mai este fierbinte, scoatem batonul de vanilie si turnam putin cate putin peste compozitia de oua, amestecand energic. Punem compozitia obtinuta inapoi pe foc
si lasam pana prinde consistenta unei creme, amestecand des ca sa nu se lipeasca si lasam la racit. Cand s-a racit compozitia, batem untul spuma si il adaugam peste compozitie amestecand pana se omogenizeaza.
Piersicile le taiem cubulete le lasam la scurs,apoi le amestecam cu jumatate de crema, iar jumatatea ramasa o amestecam cu o parte din crantz(bucatile mari ramase).
Montarea tortului: Taiem blatul in 3 parti egale. Punem prima parte in tava,insiropam cu compotul de piersici,punem cranz(partea fina), crema, a doua parte de blat, insiropam,punem crant, crema si ultima parte de tort, insiropam si dam la frigider pt minim 3 ore. Se orneaza dupa preferinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macUn fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima...
Prajiturele fineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii