Tort cu crema de vanilie si piersici este o reteta simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de tort puteti folosi fructe proaspete sau din compot.
Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.
Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul vanilat, uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura.
Se adauga faina si cacaua cernute putin cate putin si se amesteca in continuare. E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos.
Se unge forma cu ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea. Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Crantz:
Intr-un vas punem zaharul si il caramelizam impreuna cu migdalele tocate in bucati mai mari.
Rasturnam cu grija pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca.
Cand sunt complet racite(se pot face si cu o zi inainte), rupem bucati si punem in robot,dar nu le maruntim fin.
Crema:
Sectionam batonul de vanilie pe lungimea lui,scoatem semintele de vanilie,le punem in lapte,punem si batul ramas si punem pe foc pana da laptele in clocot. Oprim focul si lasam minim 20 de min-se poate face si cu cateva ore inainte, cu cat sta mai mult vanilia in lapte cu atat iese mai aromat.Intre timp amestecam ouale, faina si zaharul pana se omogenizeaza.
Incalzim laptele din nou daca nu mai este fierbinte, scoatem batonul de vanilie si turnam putin cate putin peste compozitia de oua, amestecand energic. Punem compozitia obtinuta inapoi pe foc
si lasam pana prinde consistenta unei creme, amestecand des ca sa nu se lipeasca si lasam la racit. Cand s-a racit compozitia, batem untul spuma si il adaugam peste compozitie amestecand pana se omogenizeaza.
Piersicile le taiem cubulete le lasam la scurs,apoi le amestecam cu jumatate de crema, iar jumatatea ramasa o amestecam cu o parte din crantz(bucatile mari ramase).
Montarea tortului: Taiem blatul in 3 parti egale. Punem prima parte in tava,insiropam cu compotul de piersici,punem cranz(partea fina), crema, a doua parte de blat, insiropam,punem crant, crema si ultima parte de tort, insiropam si dam la frigider pt minim 3 ore. Se orneaza dupa preferinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe dragul ciupercilor champignons, dar și a ardeilor grași dulci, am făcut ieri o tocăniță excelentă, foarte...
Tocanita de ciuperci cu ardei grasiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii