Tort cu crema de vin

Se amesteca galbenusele cu cacao, zaharul si un plic zahar vanilat. Se bat albusele spuma tare. Se incorporeaza galbenusele usor in albusele batute, s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 g amidon
  • 100 g faina
  • 40 g zahar
  • Crema: 120 g zahar
  • 60 ml vin alb
  • 3 galbenuse
  • 5 foi gelatina
  • 250 ml smantana
  • 2-3 fructe de maracuja

Mod de preparare

Se amesteca galbenusele cu cacao, zaharul si un plic zahar vanilat. Se bat albusele spuma tare. Se incorporeaza galbenusele usor in albusele batute, se adauga faina, amidonul si praful de copt. Se coace tortul la foc potrivit. Se lasa apoi sa se raceasca bine si se taie in doua.

Fructele de maracuja se piseaza si se amesteca cu 60 ml apa si zaharul si se fierb. Se iau la o parte de pe foc si se amesteca cu vinul si galbenusele. Se pune gelatina la muiat si apoi se incorporeaza in crema. Se lasa 30 min sa se lege. Se bate smantana si 1/2 se amesteca usor cu crema. Se pune compozitia intre blaturile de tort iar deasupra se decoreaza cu frisca oprita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori