Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace intr-o forma unsa
Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma.
Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina. Se taie blatul copt si se umple cu crema.
Crema. Se freaca zaharul in care s-a introdus razatura de lamaie si galbenusurile batute bine pana se face totul ca o crema.
Se adauga zeama de lamaie, se mai freaca pemarginea masinii sau la foc mic si se adauga, amestecand usor, albusurile spuma.
Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei. Se freaca bine compozitia pana ce se ingroasa si se albeste.
Se toarna fierbinte peste tort, la mijlocul lui. Acesta se apleaca in toate directiile pentru a face glazura sa curga, ca sa acopere tortul peste tot. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si scuturat se glaseaza tortul pe deasupra si imprejur.
Pofta buna!
Alte retete de tort recomandate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii