Tort cu crema si glazura de lamaie

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace intr-o forma unsa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lamaie
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 160 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lamaie
  • Glazura:
  • 140 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma.

Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina. Se taie blatul copt si se umple cu crema.

Crema. Se freaca zaharul in care s-a introdus razatura de lamaie si galbenusurile batute bine pana se face totul ca o crema.

Se adauga zeama de lamaie, se mai freaca pemarginea masinii sau la foc mic si se adauga, amestecand usor, albusurile spuma.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei. Se freaca bine compozitia pana ce se ingroasa si se albeste.

Se toarna fierbinte peste tort, la mijlocul lui. Acesta se apleaca in toate directiile pentru a face glazura sa curga, ca sa acopere tortul peste tot. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si scuturat se glaseaza tortul pe deasupra si imprejur.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci