Tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe

Tort cu blat de nucă, cremă de alune de pădure, îmbrăcat în frişcă, ornat cu cireşe şi căpşuni. Retete dietetice

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe

Ingrediente

  • 4 linguri zahăr
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • un plic praf de copt
  • 7 linguri nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • pentru crema de alune de pădure:
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahăr
  • O linguriţă zahăr vanilat Bourbon
  • Un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri alune de pădure rumenite şi măcinate
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 400 ml
  • 2 linguri zahăr
  • o linguriţă esenţă de rom
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • câteva cireşe şi căpşuni
  • puţină ciocolată albă
  • flori de napolitană

Mod de preparare

Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider, să se întărească ciocolata.

Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se transferă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mediu, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

Siropul:

Se prepară siropul din apă cu zahar, iar după ce se ia focul, se adaugă esenţă de rom. Se lasă la răcit.

Pentru cremă: se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare, cacaoa şi alunele de pădure rumenite şi măcinate.

Decorul:

Se taie tortul în două foi şi se însiropează.

Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine mătăsoasă şi suficient de consistentă pentru ornat.

Se umple tortul cu crema de unt, se îmbracă în frişcă. Se ornează cu frişcă, fructe şi flori de napolitană. Se dă la frigider până la servire.

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/tort-31-cris.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide