Tort cu blat de nucă, cremă de alune de pădure, îmbrăcat în frişcă, ornat cu cireşe şi căpşuni.
Retete dietetice
mod de preparare
Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider, să se întărească ciocolata.
Blatul:
Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se transferă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mediu, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.
Siropul:
Se prepară siropul din apă cu zahar, iar după ce se ia focul, se adaugă esenţă de rom. Se lasă la răcit.
Pentru cremă: se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare, cacaoa şi alunele de pădure rumenite şi măcinate.
Decorul:
Se taie tortul în două foi şi se însiropează.
Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine mătăsoasă şi suficient de consistentă pentru ornat.
Se umple tortul cu crema de unt, se îmbracă în frişcă. Se ornează cu frişcă, fructe şi flori de napolitană. Se dă la frigider până la servire.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/tort-31-cris.html
Incearca si Happy cake cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe