Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata -
Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata - in forma de disc (cu diametrul de 26 cm) si se imbraca cu el o forma de tort unsa cu unt si presarata cu pesmet, lasandu-se o margine mai inalta de jur imprejur. Se pun la fiert sucul de portocala, zaharul si praful de budinca, si dupa ce s-a ingrosat compozitia, se incorporeaza dovleacul si se intinde umplutura peste aluatul din tava. Se coace tortul circa 45 de minute in cuptorul incins la 180gr.
Se serveste rece.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii