Tort cu dovleac

Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata -

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredientele sunt pentru 16 bucati: Pentru aluat - 200 g faina
  • Pentru umplutura: 750 ml suc de portocala (sau alte fructe)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri praf de budinca (cu gust de vanilie)
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 500 g miez de dovleac taiat cubulete
  • 120 g unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata - in forma de disc (cu diametrul de 26 cm) si se imbraca cu el o forma de tort unsa cu unt si presarata cu pesmet, lasandu-se o margine mai inalta de jur imprejur. Se pun la fiert sucul de portocala, zaharul si praful de budinca, si dupa ce s-a ingrosat compozitia, se incorporeaza dovleacul si se intinde umplutura peste aluatul din tava. Se coace tortul circa 45 de minute in cuptorul incins la 180gr.
Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc