Tort cu frisca si glazura de ciocolata

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce compozitia devine o alifie. Se adauga castanele curatate fierte si date pr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 100 g castane
  • 50 g pesmet
  • Umplutura
  • frisca indulcita
  • piure de castane
  • Glazura
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce compozitia devine o alifie. Se adauga castanele curatate fierte si date prin masina, pesmetul si albusurile batute.

Compozitia se coace in forma unsa si presarata cu faina. Blatul se lasa la racit.

Se taie in doua si se umple cu frisca batuta, indulcita si amestecata cu castane. Se toarna deasupra o glazura de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc