Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort aveti nevoie de 6 oua, o cana zahar, o cana faina, 5 mere, esenta vanilie/rom facultativ si unt.
Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort pentru inceput se pun cele 8 linguri de zahar in tava si se topesc, dupa care se unge toata suprafata tavii. Urmatorul pasa consta in scoaterea tavii afara pentru a se lasa la racit (asta daca doriti sa se raceasca mai repede), dupa care tava se unge cu unt/margarina. In timp ce tava se afla la racit se curata merele de samburi, se decojeasc si se taie in doua. Dupa ce tava s-a racit merele se aseaza cu partea taiata in jos, pe tot fundul tavii.
Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri si se aseaza in doua recipiente diferite. Acestea din urma se bat cu ajutorul mixerului cu cana de zahar, zaharul vanilinat, esenta si sarea pana se obtine o spuma care sa nu curga. In celalalt recipient se amesteca galbenusurile cu uleiul si apoi se adauga peste spuma obtinuta mai devreme. Peste aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta omogena care se toarta peste mere. Tava se introduce la cuptor pret de 40-50 de minute, la foc potrivit. Va sfatuiesc sa urmariti tortul inainte de expirarea celor 50 de minute deoarece acest termen este unul relative. El poate varia in functie de marimea tavii, dar si de intensitatea focului.
Dupa ce se lasa la racit, tortul se insiropeaza facultativ cu sirop de ananas, cu aroma de vanilie/rom sau portocale, dupa preferinta. Apoi se orneaza dupa preferinte. Dupa cum puteti vedea eu am ales clasica combinatie de crema de vanilie si de ciocolata.
Tortul cu frisca si mere este ideal pentru orice aniversare, de preferat cele in familie intrucat marimea tortului nu este foarte mare. Pofta buna va urez!
Aceasta reteta de tort este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am...
Evantai cu legume si branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii