Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort aveti nevoie de 6 oua, o cana zahar, o cana faina, 5 mere, esenta vanilie/rom facultativ si unt.
Tortul cu frisca si mere este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort pentru inceput se pun cele 8 linguri de zahar in tava si se topesc, dupa care se unge toata suprafata tavii. Urmatorul pasa consta in scoaterea tavii afara pentru a se lasa la racit (asta daca doriti sa se raceasca mai repede), dupa care tava se unge cu unt/margarina. In timp ce tava se afla la racit se curata merele de samburi, se decojeasc si se taie in doua. Dupa ce tava s-a racit merele se aseaza cu partea taiata in jos, pe tot fundul tavii.
Pentru blat se separa galbenusurile de albusuri si se aseaza in doua recipiente diferite. Acestea din urma se bat cu ajutorul mixerului cu cana de zahar, zaharul vanilinat, esenta si sarea pana se obtine o spuma care sa nu curga. In celalalt recipient se amesteca galbenusurile cu uleiul si apoi se adauga peste spuma obtinuta mai devreme. Peste aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta omogena care se toarta peste mere. Tava se introduce la cuptor pret de 40-50 de minute, la foc potrivit. Va sfatuiesc sa urmariti tortul inainte de expirarea celor 50 de minute deoarece acest termen este unul relative. El poate varia in functie de marimea tavii, dar si de intensitatea focului.
Dupa ce se lasa la racit, tortul se insiropeaza facultativ cu sirop de ananas, cu aroma de vanilie/rom sau portocale, dupa preferinta. Apoi se orneaza dupa preferinte. Dupa cum puteti vedea eu am ales clasica combinatie de crema de vanilie si de ciocolata.
Tortul cu frisca si mere este ideal pentru orice aniversare, de preferat cele in familie intrucat marimea tortului nu este foarte mare. Pofta buna va urez!
Aceasta reteta de tort este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii