BLATUL: 1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt. 2. La final se inglobea
BLATUL:
1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt.
2. La final se inglobeaza galbenusurile batute spuma.
3. Se coace intr-o tava cu diametrul de 24 cm, la 180 grade C, timp de 45-50 min. Rece se taie pe trei nivele.
CREMA
1. Se lasa visinele sa se scurga. Zeama obtinuta se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat si cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa.
2. Se ia de pe foc apoi se adauga visinele si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.
3. Intre timp se bate bine frisca.
ASAMBLARE
1. Se pune primul blat, apoi jumatae din compozitia de frisca, iar deasupra jumatate din compozitia de visine. Peste se pune blatul al doilea, apoi frisca si iar visine. La final se pune blatul al treilea(capacul).
2. Se niveleaza bine pe margine si se introduce la frigider.
3. Tortul l-am decorat cu frisca (frunze, trandafiri albi, ramuri, muguri). trandafirii rosii au fost din buttercream.
Pofta buna!
Reteta Tort cu frisca si visine a fost propusa de lily pe forum culinar.ro
Alte retete de tort cu visine gasiti aici:
Tort de ciocolata cu iaurt si visine,
Tort cu visine si crema de brinza,
Tort cu visine Padurea Neagra
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii