Tort cu fructe

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2 linguri rom
  • 1 portocala
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Fructe:
  • 1 kg capsuni
  • 10 cirese din compot
  • 5 piersici din compot
  • 10 visine din compot
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr frisca
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri rom
  • 7 foi de gelatina
  • 1 jumatate pahar de apa
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 250 gr frisca
  • 1 albus
  • 50 gr zahar tos
  • 1 lingura rom
  • 2 foi de gelatina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se bat spuma tare albusurile. Se adauga tot zaharul o data, apoi faina, romul, coaja de portocala si vanilia si se amesteca. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, 40 de minute la foc potrivit. Se scoate forma din cuptor, se lasa blatul la racit si se taie in trei foi. Se prepara frisca pentru umplut. Se inmoaie foile de galtina in apa calduta. Se pune zaharul peste gelatina si se amesteca pana se topesc. Se adauga in gelatina vanilia. Se lasa la racit. Se amesteca gelatina cu frisca, prin miscari usoare, de jos in sus. Se pune prima foaie de blat pe un platou si se stropeste cu o treime din sucul lasat de fructe. Se presara uniform o treime din cantitatea de fructe, care se acopera cu jumatate din cantitatea de frisca cu gelatina. Se aseaza si celelalte doua foi in acelasi fel. Ultimul strat este de fructe. Se pune tortul la racit, in frigider, apoi se orneaza cu restul de frisca.

Se mai tine in frigider 2-3 ore si apoi se serveste. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tort tiramisu cu piscoturi

Tort cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
1
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid
Bucataras.RO

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

La cererea fiicei mele am facut acest desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid. Mi-a zis ca nu a mancat...

Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!