Tort cu fructe

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2 linguri rom
  • 1 portocala
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Fructe:
  • 1 kg capsuni
  • 10 cirese din compot
  • 5 piersici din compot
  • 10 visine din compot
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr frisca
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri rom
  • 7 foi de gelatina
  • 1 jumatate pahar de apa
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 250 gr frisca
  • 1 albus
  • 50 gr zahar tos
  • 1 lingura rom
  • 2 foi de gelatina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se bat spuma tare albusurile. Se adauga tot zaharul o data, apoi faina, romul, coaja de portocala si vanilia si se amesteca. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, 40 de minute la foc potrivit. Se scoate forma din cuptor, se lasa blatul la racit si se taie in trei foi. Se prepara frisca pentru umplut. Se inmoaie foile de galtina in apa calduta. Se pune zaharul peste gelatina si se amesteca pana se topesc. Se adauga in gelatina vanilia. Se lasa la racit. Se amesteca gelatina cu frisca, prin miscari usoare, de jos in sus. Se pune prima foaie de blat pe un platou si se stropeste cu o treime din sucul lasat de fructe. Se presara uniform o treime din cantitatea de fructe, care se acopera cu jumatate din cantitatea de frisca cu gelatina. Se aseaza si celelalte doua foi in acelasi fel. Ultimul strat este de fructe. Se pune tortul la racit, in frigider, apoi se orneaza cu restul de frisca.

Se mai tine in frigider 2-3 ore si apoi se serveste. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tort tiramisu cu piscoturi

Tort cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc