Tort cu fructe

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2 linguri rom
  • 1 portocala
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Fructe:
  • 1 kg capsuni
  • 10 cirese din compot
  • 5 piersici din compot
  • 10 visine din compot
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr frisca
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri rom
  • 7 foi de gelatina
  • 1 jumatate pahar de apa
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 250 gr frisca
  • 1 albus
  • 50 gr zahar tos
  • 1 lingura rom
  • 2 foi de gelatina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata capsunile si se taie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot sambueii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se bat spuma tare albusurile. Se adauga tot zaharul o data, apoi faina, romul, coaja de portocala si vanilia si se amesteca. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, 40 de minute la foc potrivit. Se scoate forma din cuptor, se lasa blatul la racit si se taie in trei foi. Se prepara frisca pentru umplut. Se inmoaie foile de galtina in apa calduta. Se pune zaharul peste gelatina si se amesteca pana se topesc. Se adauga in gelatina vanilia. Se lasa la racit. Se amesteca gelatina cu frisca, prin miscari usoare, de jos in sus. Se pune prima foaie de blat pe un platou si se stropeste cu o treime din sucul lasat de fructe. Se presara uniform o treime din cantitatea de fructe, care se acopera cu jumatate din cantitatea de frisca cu gelatina. Se aseaza si celelalte doua foi in acelasi fel. Ultimul strat este de fructe. Se pune tortul la racit, in frigider, apoi se orneaza cu restul de frisca.

Se mai tine in frigider 2-3 ore si apoi se serveste. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tort tiramisu cu piscoturi

Tort cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Bucataras.RO

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Zilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise