Deasupra, tortul de fructe si gelatina, il ornam cu desen floral din fructe crude peste care punem un strat din suc aromat cu gelatina.
Pentru blatul tortului cu fructe si gelatina, se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga sare, coaja si zeama de lamaie, apoi albusurile batute spuma, iar la urma faina. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie cu cutitul si se fac 3 foi. Crema - 200 g unt, 200 g zahar, 200 g crema de castane, 100 g alune sau nuca macinata, 300 ml vin rosu. Se freaca toate spuma, apoi ungem foile insiropate cu suc de fructe aromat. se fierb cu zahar, dupa care se pun 20 g gelatina.
Amestecam bine si punem in trei vase identice fructe diferite - visine, capsuni si portocale, deasupra turnam 300 ml de vin cu gelatina si lasam sa se intareasca pana a doua zi. A doua zi punem foaie, ungem cu crema, punem un strat de fructe aspicate, iar foaie, iar crema si fructe. Deasupra, tortul de fructe si gelatina, il ornam cu desen floral din fructe crude peste care punem un strat din suc aromat cu gelatina, care le pastreaza culoarea intacta si un luciu elegant.
Deasupra, tortul de fructe si gelatina, il ornam cu desen floral din fructe crude peste care punem un strat din suc aromat cu gelatina, care le pastreaza culoarea intacta si un luciu elegant.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaUna din ciorbele care merge perfect vara, mai ales daca este cu legume proaspete din gradina.
Ciorba de fasole teciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii