Tortul cu gem si citrice este un tort delicioas, proaspat si revogirant cu crema de iaurt si gem de capsuni si cu multe fructe proaspete.
1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt o forma cu margine detasabila , se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime.
2. Se prepara crema mixand iaurtul cu smantana si un borcanel de gem, se adauga geletina hidratata in 200 ml apa rece apoi topita la bain marin(nu fiarta)si adaugata in crema in fir subtire.
3. Se aseaza primul disc din blat, se unge cu jumatate de borcanel de gem de capsuni, se decoreaza pe margine cu felii subtiri, taiate rotund de portocala, se toarna 3/4 din crema ,se unge cu restul de gem al doilea disc apoi se aseaza cu partea unsa in jos, peste crema, presand usor cu mana, se toarna restul de crema si se lasa cateva minute sa se intareasca putin ,apoi se decoreaza cu felite taiate subtiri de portocala si kiwi.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte sa se portioneze.
Pofta buna!
am ales;
http://shabbychicshop.ro/lavanda-easy-life/109-set-cesti-de-cafea-cu-farfurie-2-buc-lavanda-easy-life.html
Tortul cu crema si citrice se serveste rece.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii