Tort cu gem si citrice

Tortul cu gem si citrice este un tort delicioas, proaspat si revogirant cu crema de iaurt si gem de capsuni si cu multe fructe proaspete.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu gem si citrice

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • sare
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • crema:
  • 2 borcanele mici de gem de capsuni
  • 400 g smantana
  • 400 g iaurt cu gust de capsuni
  • zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  • Ornare:
  • 6 portocale mai mici
  • 4 buc.kiwi

Mod de preparare

1. Se prepara blatul  mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt o forma cu margine detasabila , se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime.

2. Se prepara crema mixand iaurtul cu smantana si un borcanel de gem, se adauga geletina hidratata in 200 ml apa rece apoi topita la bain marin(nu fiarta)si adaugata in crema in fir subtire.

3. Se aseaza primul disc din blat, se unge cu jumatate de borcanel de gem de capsuni, se decoreaza pe margine cu felii subtiri, taiate rotund de portocala, se toarna 3/4 din crema ,se unge cu restul de gem al doilea disc apoi se aseaza cu partea unsa in jos, peste crema, presand usor cu mana, se toarna restul de crema si se lasa cateva minute sa se intareasca putin ,apoi se decoreaza cu felite taiate subtiri de portocala si kiwi.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte sa se portioneze.
Pofta buna!
am ales;
http://shabbychicshop.ro/lavanda-easy-life/109-set-cesti-de-cafea-cu-farfurie-2-buc-lavanda-easy-life.html


Tortul cu crema si citrice se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide