Tort cu glazura de lamaie

Foile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara amoniacul si coaja rasa d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 g zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri faina
  • Glazura:
  • crema de lamaie sau zahar pudra

Mod de preparare

Foile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara amoniacul si coaja rasa de lamaie.

Se coc 4 foi care se umplu cu crema.

Crema. Se freaca untul cu zaharul si zeama de lamaie. Laptele se ingroasa cu faina ca o ciulama.

Dupa ce s-a racit se adauga cate o lingurita din ciulama peste untul frecat, zeama de lamaie si putina coaja rasa.

Tortul se poate acoperi cu crema, dar atunci se prepara crema in cantitate dubla, sau se poate presara cu zahar pudra.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate:

Tort de capsuni

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc