Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul
Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul intr-o forma pentru tort, acoperita cu folie de hartie, coacem 10-15 minute la foc mediu, la 180 de grade, apoi , daca s-a racit, indepartam folia si punem blatul inapoi in forma de tort.
Pregatirea cremei: Se amesteca 3 pahare de iaurt nature cu 250 g zahar pudra, si cu 3/4 din piersicile din compot taiate cubulete marunte. Apoi fierbem 1 dl apa cu 20 g gelatina, pe care o amestecam in crema, dupa ce s-a racit, impreuna cu frisca batuta spuma. Umplem forma cu crema si o punem la frigider timp de aprox. 3 ore. Dupa ce s-a racit, iar crema s-a intarit, ornam cu felii din fructele ramase din compot.
Dupa care, fierbem un jeleu din 2 dl zeama din compot, 10 g gelatina si 60 g zahar, pe care-l intindem uniform deasupra, cu ajutorul unei pensule. Daca jeleul s-a intarit, taiem tortul din forma, il ungem lateral cu frisca si cu migdale prajite.
Alte retete dulciuri recomandate
Tiramisu original
Tort de ciocolata
Prajitura nuca
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii