Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

Cred ca iesea foarte bun tortul asta daca nu adaugam si siropul de fructe, atat la inghetata, cat si la blat.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

Ingrediente

  • Pentru inghetata: 4 galbenusuri; 200 g zahar; esenta de vanilie; 100 ml lapte; 450 ml frisca lichida indulcita; 150 g cirese fara samburi + o lingura zahar; 100 g visine fara samburi + doua linguri zahar.
  • Pentru blat: 60 g unt moale; 110 g zahar; 4 albusuri; 1 ou; esenta de vanilie; 150 g faina; o lingurita de praf de copt; un praf de sare; 4 linguri lapte; 50 g cirese fara samburi + o lingurita zahar; 50 g visine fara samburi + o lingura zahar.
  • Diametru tava: 22 cm

Mod de preparare

Inghetata: Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca. Se pune o cratita cu putina apa la fiert. Galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se amesteca cu laptele si 250 ml frisca lichida. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana cand se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca. se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu crema din galbenusuri, dupa care se baga la congelator. Inghetata se mixeaza din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata. Blat: Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga zaharul, apoi albusurile, oul si esenta. Se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. La final, se adauga fructele si siropul lasat de acestea. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit. Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, la ultima mixare a inghetatei se adauga in aceasta fructele (eu am adaugat si siropul de la fructe, dar din cauza lui s-au format ace de gheata dupa aceea), apoi se pune inghetata peste blat. Se introduce tava la congelator. Dupa ce inghetata se intareste, se poate decora tortul cu cateva cirese cu codite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise