Torturi

Reteta Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:45m 
gatire reteta 30m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 02-09-2018
Adaugă în cartea de bucate
Cum sa nu te lingi pe degete dupa un asa tort aromat si delicios...? A iesit un adevarat deliciu!
"Deserturi racoritoare de vara"

ingrediente

12 portii

Pt. blat:
   130 g unt
   300 g zahar pudra
   3 oua
   120 ml lapte
   1 plic budinca vanilie
   190 g faina alba
   1/2 plic praf de copt
   2 lg iaurt
Pt. crema de mascarpone:
   250 g mascarpone
   50 g zahar pudra vanilat
   200 ml smantana pentru frisca
   1/2 plic gelatina
Pt. jeleul de zmeura:
   300 g zmeura
   4 lg zahar
   200 ml apa
   1/2 plic gelatina
Pt. ornat:
   100 g ciocolata amaruie
   2-3 lg lapte
   fructe: zmeura
   mure
   coacaze
   2 sticksuri de ciocolata cu menta
   migdale macinate

mod de preparare

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se mixeaza bine. Se adauga iaurtul si se mixeaza.

Se toarna compozitia in tava dinainte pregatita, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua.

Crema de mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga smantana pentru frisca in doua reprize si se mixeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic, apoi se toarna peste crema. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Primul blat se pune pe un platou si se asaza inelul detasabil de la tava in care s-a copt blatul. Se toarna crema de mascarpone, se niveleaza si se da la rece pana se pregateste jeleul.

Jeleu de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura cu cele 4 lg de zahar si apa si se pune pe foc mic sa fiarba pana se inmoaie bine zmeura. Se trece totul prin sita pentru a ramane doar sosul, fara samburi. Se pune din nou pe foc sa mai dea 2-3 clocote.

Gelatina se pune la hidratat in apa conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna in jeleul de zmeura si se amesteca bine. Se lasa deoparte sa se raceasca bine.

Se scoate tortul din frigider si se toarna peste branza jeleul de zmeura. Se asaza cu grija cel de-al doilea blat si se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele. Cand s-a omogenizat, se trage de pe foc.

Se scoate tortul de la frigider si se toarna ciocolata lasand sa curga pe margini. Se da din nou la frigider pana se intareste ciocolata, apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe de sezon, migdale macinate, sticksuri de ciocolata.

Pofta buna!
Incearca si Tort cu mousse de piersici
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.