Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Cum sa nu te lingi pe degete dupa un asa tort aromat si delicios...? A iesit un adevarat deliciu! "Deserturi racoritoare de vara"

Portii
12
Timp pregatire
105 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 130 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 190 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg iaurt
  • Pt. crema de mascarpone:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • Pt. jeleul de zmeura:
  • 300 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 200 ml apa
  • 1/2 plic gelatina
  • Pt. ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte
  • fructe: zmeura
  • mure
  • coacaze
  • 2 sticksuri de ciocolata cu menta
  • migdale macinate

Mod de preparare

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se mixeaza bine. Se adauga iaurtul si se mixeaza.

Se toarna compozitia in tava dinainte pregatita, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua.

Crema de mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga smantana pentru frisca in doua reprize si se mixeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic, apoi se toarna peste crema. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Primul blat se pune pe un platou si se asaza inelul detasabil de la tava in care s-a copt blatul. Se toarna crema de mascarpone, se niveleaza si se da la rece pana se pregateste jeleul.

Jeleu de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura cu cele 4 lg de zahar si apa si se pune pe foc mic sa fiarba pana se inmoaie bine zmeura. Se trece totul prin sita pentru a ramane doar sosul, fara samburi. Se pune din nou pe foc sa mai dea 2-3 clocote.

Gelatina se pune la hidratat in apa conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna in jeleul de zmeura si se amesteca bine. Se lasa deoparte sa se raceasca bine.

Se scoate tortul din frigider si se toarna peste branza jeleul de zmeura. Se asaza cu grija cel de-al doilea blat si se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele. Cand s-a omogenizat, se trage de pe foc.

Se scoate tortul de la frigider si se toarna ciocolata lasand sa curga pe margini. Se da din nou la frigider pana se intareste ciocolata, apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe de sezon, migdale macinate, sticksuri de ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pui prajit cu susan
Bucataras.RO

Pui prajit cu susan

Pui prajit cu susan
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola