Tort cu mandarine

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat. Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor. Se adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mandarine

Ingrediente

  • 7 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1-2 pachetel de zahar vanilat(sau 1 lingura de zahar)
  • ceva coaja rasa -de lamaie
  • 7 linguri de faina
  • praf de copt(1 lingurita)
  • Umplutura
  • 2 budinci de vanilie
  • 750-800 ml lapte(1
  • 5% grasime)
  • 4-5 linguri zahar
  • mandarine din doza
  • 200 ml smantana de frisca+1 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.

Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.

Se adauga faina,amestecata cu praful copt si coaja rasa,incet cate incet,pana totul este incorporat bine.

Se unge(cu margarina si se tapeteaza cu faina) o tava rotunda,cu pereti detasabili,se toarna blatul si se da la copt,35-40 min la 170 gr.C.Se face proba cu scobitorul.Se lasa blatul la racit pe un gratar.

Cand e rece se taie in trei(bucati/felii).

Mandarinele din doza se lasa la scurs bine de tot sau se tapeteaza cu hartie de bucatarie se face budinca de vanilie(mai groasa).

Budincile se pun intr-un castron,se adauga si zaharul,se pun vreo 10-12 linguri de lapte rece si mesteca bine.

Laptele se pune la fiert,cand acesta fierbe(la foc mic) se adauga compozitia din castron, si se invarte bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa la racit.(Cum se prepara budinca ,scrie de fapt pe orice plic-diferenta aici este ca eu,am folosit mai putin lapte si mai putin zahar.)

Se adauga mandarinele,in budinca si se mesteca bine,dar cu grija,sa nu se sfarame de tot fructele.

Se bate smantana cu lingurita de zahar pudra, pana devine frisca,se incorporeaza foarte usor la budinca cu mandarine

Pentru insiropat feliile de blat ,am facut un sirop din zeama de portocala cu zahar+ ceva apa.

Am luat partea de jos a blatului,pe partea taiata ,am insiropat

am pus jumatate din crema peste. Am asezat peste crema,urmatorea felie de blat(mijlocul),am insiropat din nou partea de deasupra,am pus cealalta jumatate din crema.

Am acoperit cu a treia felie de blat(capacul).

L-am imbracat in frisca.

Am batut/mixat 600 ml smantana subtire cu 3 lingurite de zahar pudra.

Am decorat cu restul de mandarine si forme de ciocolata.
Pofta buna!

Reteta Tort cu mandarine a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa