Tort cu mandarine

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat. Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor. Se adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mandarine

Ingrediente

  • 7 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1-2 pachetel de zahar vanilat(sau 1 lingura de zahar)
  • ceva coaja rasa -de lamaie
  • 7 linguri de faina
  • praf de copt(1 lingurita)
  • Umplutura
  • 2 budinci de vanilie
  • 750-800 ml lapte(1
  • 5% grasime)
  • 4-5 linguri zahar
  • mandarine din doza
  • 200 ml smantana de frisca+1 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.

Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.

Se adauga faina,amestecata cu praful copt si coaja rasa,incet cate incet,pana totul este incorporat bine.

Se unge(cu margarina si se tapeteaza cu faina) o tava rotunda,cu pereti detasabili,se toarna blatul si se da la copt,35-40 min la 170 gr.C.Se face proba cu scobitorul.Se lasa blatul la racit pe un gratar.

Cand e rece se taie in trei(bucati/felii).

Mandarinele din doza se lasa la scurs bine de tot sau se tapeteaza cu hartie de bucatarie se face budinca de vanilie(mai groasa).

Budincile se pun intr-un castron,se adauga si zaharul,se pun vreo 10-12 linguri de lapte rece si mesteca bine.

Laptele se pune la fiert,cand acesta fierbe(la foc mic) se adauga compozitia din castron, si se invarte bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa la racit.(Cum se prepara budinca ,scrie de fapt pe orice plic-diferenta aici este ca eu,am folosit mai putin lapte si mai putin zahar.)

Se adauga mandarinele,in budinca si se mesteca bine,dar cu grija,sa nu se sfarame de tot fructele.

Se bate smantana cu lingurita de zahar pudra, pana devine frisca,se incorporeaza foarte usor la budinca cu mandarine

Pentru insiropat feliile de blat ,am facut un sirop din zeama de portocala cu zahar+ ceva apa.

Am luat partea de jos a blatului,pe partea taiata ,am insiropat

am pus jumatate din crema peste. Am asezat peste crema,urmatorea felie de blat(mijlocul),am insiropat din nou partea de deasupra,am pus cealalta jumatate din crema.

Am acoperit cu a treia felie de blat(capacul).

L-am imbracat in frisca.

Am batut/mixat 600 ml smantana subtire cu 3 lingurite de zahar pudra.

Am decorat cu restul de mandarine si forme de ciocolata.
Pofta buna!

Reteta Tort cu mandarine a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc