Tort cu mere fara blat

Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza si acest praf va fi in loc de aluat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mere fara blat

Ingrediente

  • Pentru “blat”:
  • o cana de faina
  • o cana de gris
  • o cana de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg de mere
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • scortisoara dupa preferinte
  • sucul de la o lamaie.

Mod de preparare

Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Tortul este fara blat si cand zic asta ma refer la faptul ca nu are aluat/coca, pentru ca o sa vedeti la final, cand o scoateti din cuptor ca se formeaza un fel de blat.
Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza bine si acest praf va fi in loc de aluat.
Merele se razuiesc fara sa fie decojite, se stropesc cu sucul de la o lamaie si apoi se adauga zahar vanilat si scortisoara si se amesteca.
Se foloseste o forma rotunda cu pereti detasabili sau orice tava rotunda de cuptor, se pune o hartie de copt pe fundul ei si apoi se unge cu ulei atat pe fund cat si pe pereti. Se pregateste cuptorul.
Tortul se aranjeaza asa:
Primul strat este de praf, cam un deget, al doilea e de mere (2 degete) si asa mai departe astfel incat sa fie 3 straturi de praf si 3 de mere. Aveti grija ca straturile de praf sa nu fie mai groase de un deget ca altfel nu se coc.
Se da la cuptor 40-50 de minute, iar cand e gata, se lasa putin sa se raceasca si apoi se scoate din forma si se taie sau, daca forma nu e cu pereti detasabili, mai bine lasati-l in tava ca sa nu se rupa.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide