Pentru tortul cu mere si crema aveti nevoie de 6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 2 linguri de ulei.
Pentru tortul cu mere si crema se pune pe foc vinul, 250 g apa, 100 g zahar, jumatate de betisor de scortisoara impreuna cu doua - trei cuisoare, timp de 10-15 minute. Se curata 700 g mere, se taie in patru, se scot samburii si se taie cuburi mari, apoi se fierb in vin timp de 7-8 minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Se da fiertura prin strecuratoare si se mai fierbe timp de cinci minute. Se inmoaie sase foi gelatina timp de o ora si se dilueaza in fiertura, apoi se amesteca cu bucatile de mar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua si se unge cu dulceata primul blat, iar peste dulceata se pun merele.
Branza se amesteca cu 150 g zahar, coaja si sucul de lamaie si 20 g lichior de fructe; apoi se bat 250 ml de frisca si se adauga la amestec. Se aseaza peste mere si se pune alt blat si se apasa usor. Se lasa la frigider timp de trei pana la patru ore, apoi se imbraca in frisca ramasa de la branza. Se bate restul de frisca cu 20 g zahar, pana se intareste. Dupa ce imbracam tortul, pe margini si pe deasupra facem cu spritul o spirala la mijloc si dam la rece. Se fierb 250 ml de apa cu restul de lichior si de zahar, scortisoara si cuisoarele.
Se curata restul de mere, se scoate mijlocul, se taie fructele in inele; 12 bucati si se fierb in sirop timp de 5 minute. Restul de gelatina inmuiata se amesteca cu siropul de la fiertura merelor. Merele reci se ung cu siropul caldut si se aseaza pe tort in forma de cerc. in fiecare inel de mar, se introduce cate o boaba de zmeura. Pe spirala din frisca se presara ciocolata rasa.
Tortul cu mere si crema se serveste ornat cu frisca.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii