Tort cu mere si crema

Pentru tortul cu mere si crema aveti nevoie de 6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 2 linguri de ulei si
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 250 ml vin alb
  • 370 g zahar
  • 1 ½ baton scortisoara
  • 4-6 cuisoare
  • 1 kg mere
  • 12 foi de gelatina alba
  • 400 g branza de vaci
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 60 ml lichior de fructe
  • 750 g frisca
  • 12 fructe de zmeura
  • 10 g ciocolata

Mod de preparare

Pentru tortul cu mere si crema se pune pe foc vinul, 250 g apa, 100 g zahar, jumatate de betisor de scortisoara impreuna cu doua - trei cuisoare, timp de 10-15 minute. Se curata 700 g mere, se taie in patru, se scot samburii si se taie cuburi mari, apoi se fierb in vin timp de 7-8 minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Se da fiertura prin strecuratoare si se mai fierbe timp de cinci minute. Se inmoaie sase foi gelatina timp de o ora si se dilueaza in fiertura, apoi se amesteca cu bucatile de mar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua si se unge cu dulceata primul blat, iar peste dulceata se pun merele.
Branza se amesteca cu 150 g zahar, coaja si sucul de lamaie si 20 g lichior de fructe; apoi se bat 250 ml de frisca si se adauga la amestec. Se aseaza peste mere si se pune alt blat si se apasa usor. Se lasa la frigider timp de trei pana la patru ore, apoi se imbraca in frisca ramasa de la branza. Se bate restul de frisca cu 20 g zahar, pana se intareste. Dupa ce imbracam tortul, pe margini si pe deasupra facem cu spritul o spirala la mijloc si dam la rece. Se fierb 250 ml de apa cu restul de lichior si de zahar, scortisoara si cuisoarele.
Se curata restul de mere, se scoate mijlocul, se taie fructele in inele; 12 bucati si se fierb in sirop timp de 5 minute. Restul de gelatina inmuiata se amesteca cu siropul de la fiertura merelor. Merele reci se ung cu siropul caldut si se aseaza pe tort in forma de cerc. in fiecare inel de mar, se introduce cate o boaba de zmeura. Pe spirala din frisca se presara ciocolata rasa.


Tortul cu mere si crema se serveste ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
2
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
3
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa