Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si
Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin.
Dupa ce s-au frecat bine toate, se adauga faina, amestecandu-se impreuna putin si usor. Nu se unge cu
unt forma de tort.
Se coace incet compozitia, la foc moale, 45 min. Apoi se lasa blatul sa se raceasca.
Umplutura. Se curata merele, se taie sferturi, se fierb cu putin zahar si se dau prin sita. Se acopera suprafata tortului cu mere apoi se aranjeaza pe deasupra fasii inguste din coca oprita, care se asaza ca un gratar.
Ca sa nu se arda la coacere, sub forma se pune o tava. Se poate acoperi tortul, daca dorim, cu dulceata sau chiar cu marmelada.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniDovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...
Tocana de legume cu dovleceiPrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visineO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseUn ghiveci din legume si orez foarte delicios
Ghiveci din legume si orez
Comentarii
Adaugă comentariu