Pentru BLAT se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, untul apoi se adauga ouale pe rand iar la final faina+praful de copt si migdalele macinate. Apoi
Pentru BLAT se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, untul apoi se adauga ouale pe rand iar la final faina+praful de copt si migdalele macinate. Apoi se toarna aluatul in forma de tort si se coace 25-30 min la 185 grade, pina scobitoarea a iesit curata. Pentru CREMA se fierbe budinca cu laptele si zaharul in mod normal apoi am dizolvat gelatina in 4 linguri apa si se incorporeaza in crema fierbinte. Se amesteca si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se bate smantana pina s-a intarit. Si apoi se pune in amestecul de smantana cate o lingura de budinca rece si se amesteca bine. Se pune in jurul blatului inelul de tort si se toarna crema peste blat. se pune 2h la frigider. Intre timp se pune ciresele in sita sa nu mai aiba suc deloc si se pregateste glazura de tort ca pe plic cu 250 gr. apa. Se pun ciresele peste crema si se toarna glazura. Si se da din nou la rece, apoi se orneaza cu migdale si frisca. Dupa inca 2-3 ore se poate taia.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzClatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!
Kaiserschmarrn
Comentarii