Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este perfecta pentru zilele calde.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse alb si fructe de padure

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 120 gr ciocolata
  • - 120 gr unt/margarina
  • - 130 gr zahar
  • - 2 oua
  • - 70 gr faina
  • - 1 lingurita rasa praf de copt
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • - 250 gr ciocolata alba
  • - 125 ml smantana pentru frisca
  • - 2 foi gelatina
  • - 275 ml frisca
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • - 300 gr fructe de padure (congelate)
  • - 3 linguri zahar
  • - 1+ ½ foaie gelatina

Mod de preparare

Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta ( care va fi de consistenta unei creme mai dense) o turnam intr-o forma rotunda de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu putina zeama de compot (la alegere).
Pentru mousse procedam astfel: incalzim smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit, pe care le-am inmuiat in prealabil in apa rece, pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.
Intindem mousse-ul de ciocolata alba si lasam la rece pana pregatim jeleul de fructe de padure. Punem fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minte. Separam fructele de zeama pe care o lasa, le punem in blender si mixam putin cat sa se “sparga” fructele. Lasam sa se raceasca putin, adaugam putin din zeama pe care am separat-o initial si pregatim gelatina ca pentru mousse (vezi mai sus). Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste mousse-ul alb.
Dam din nou la rece cel putin 1 ora. Va spun sincer ca am rezistat cu greu acestei ore, dupa care am savurat cu placere combinatia de dulce cu acrisor, care este dementiala! ♥

Pofta buna!


Tortul cu mousse alb si fructe de padure se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Placinte cu carne si carnati
1
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
2
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
3
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tort cu blat de morcovi
4
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Dovlecei crocanti
5
Aperitive cu legume

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Parteneri
Desert briose cu banane
Bucataras.RO

Desert briose cu banane

Reteta am preluat-o intocmai de la Mirela0911, a iesit exact de 10. Usor de facut si buna-buna! Multumesc pentru reteta,...

Desert briose cu banane
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii