Tortul cu mousse de visine este o reteta minunata si delicioasa de tort cu spuma de fructe ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Blatul:
- mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.
Crema:
- visinile (din compot le scurgem bine si le scoatem samburii). Ar merge foarte bine si cu visinele facute dulceata din camara Bunatati din Natura.
Se paseaza cu blenderul (eu am adaugat si 2 linguri de compot). Mixam frisca bine, dupa care o amestecam cu piureul de visine si gelatina.
Asamblarea tortului:
- asezam prima foaie (insiropam cu compot) adaugam crema (eu am adaugat si cateva visine), foaie si insiropam.
Am imbracat tortul cu un strat de frisca si deasupra am turnat ciocolata topita cu smantana.
Tortul cu mousse de visine este delicios si poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii