Tortul cu mousse de visine este o reteta minunata si delicioasa de tort cu spuma de fructe ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Blatul:
- mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.
Crema:
- visinile (din compot le scurgem bine si le scoatem samburii). Ar merge foarte bine si cu visinele facute dulceata din camara Bunatati din Natura.
Se paseaza cu blenderul (eu am adaugat si 2 linguri de compot). Mixam frisca bine, dupa care o amestecam cu piureul de visine si gelatina.
Asamblarea tortului:
- asezam prima foaie (insiropam cu compot) adaugam crema (eu am adaugat si cateva visine), foaie si insiropam.
Am imbracat tortul cu un strat de frisca si deasupra am turnat ciocolata topita cu smantana.
Tortul cu mousse de visine este delicios si poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii