Tortul cu mousse de visine este o reteta minunata si delicioasa de tort cu spuma de fructe ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Blatul:
- mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.
Crema:
- visinile (din compot le scurgem bine si le scoatem samburii). Ar merge foarte bine si cu visinele facute dulceata din camara Bunatati din Natura.
Se paseaza cu blenderul (eu am adaugat si 2 linguri de compot). Mixam frisca bine, dupa care o amestecam cu piureul de visine si gelatina.
Asamblarea tortului:
- asezam prima foaie (insiropam cu compot) adaugam crema (eu am adaugat si cateva visine), foaie si insiropam.
Am imbracat tortul cu un strat de frisca si deasupra am turnat ciocolata topita cu smantana.
Tortul cu mousse de visine este delicios si poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii