Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare ingredient. Se amesteca
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare ingredient. Se amesteca totul bine si se toarna in forma de tort tapetata. Se coace blatul in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute. Se face un sirop legat din apa si zahar si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca totul bine pana se raceste siropul. Se amesteca siropul cu untul frecat spuma, cu 75 gr nuca de cocos si cu ciocolata topita la cald. Se taie blatul, se umplu foile cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca in crema ramasa.
Se orneaza tortul cu un strat de nuca de cocos rasa. Alte retete de dulciuri:
Cremsnit
Tort cu piersici
Amandine cu crema de ciocolata
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeAm preparat o inghetata rapida, inspirandu-ma dupa reteta lui Merisor. Lapte condensat indulcit caramelizat gasiti aici.
Desert inghetata cu banane si caramel
Comentarii