Tort cu nuca de cocos

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare ingredient. Se amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr zahar pudra
  • 60 gr alune
  • 60 gr faina
  • 50 gr unt
  • Pentru crema:
  • 75 gr zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 3 galbenusuri
  • 180 gr unt
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr ciocolata menaj

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare ingredient. Se amesteca totul bine si se toarna in forma de tort tapetata. Se coace blatul in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute. Se face un sirop legat din apa si zahar si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca totul bine pana se raceste siropul. Se amesteca siropul cu untul frecat spuma, cu 75 gr nuca de cocos si cu ciocolata topita la cald. Se taie blatul, se umplu foile cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca in crema ramasa.

Se orneaza tortul cu un strat de nuca de cocos rasa. Alte retete de dulciuri:

Cremsnit

Tort cu piersici

Amandine cu crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc