Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi cremă ganache albă.
Decoraţiuni:
Miejii de nucă se rumenesc 10 minute la cuptor, se lasă la răcit.
Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur şi se lasă câteva minute să se răcească, dar nu să se întărească şi se toarnă într-un poş. Se formează pe o hârtie de copt inimioare, litere şi orice decoraţiuni mai doriţi. Se dau la frigider până la utilizare.
Miejii de nucă se dau prin ciocolată albă şi zahăr colorat.
Blatul:
Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se obţine o compozitie uşor moale, care se toarnă într-o cratiţă rotundă, pe foaie de copt, şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.
Siropul:
Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul şi zahărul, iar când încep să se formeze bule, se scufundă fructele spălate şi tăiate felii. Se ţin fructele până se înmoaie, după care se scot şi se dau deoparte pe o farfurie. Se fierbe siropul în continuare cam 10 minute (până scade un pic). Se dă de pe foc şi se lasă la răcit.
Crema de ciocolată cu ness:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă încet laptele cald, se omogenizează şi se pune înapoi crăticioara pe foc. Se fierbe până se îngroaşă. Dupa ce se dă de pe foc, se adaugă untul, ciocolata cu lapte şi nessul şi se amesteca bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă 3 linguri de frişcă lichidă şi se mai amestecă un minut cu mixerul.
Asamblare şi decor:
Se taie tortul în două foi, se însiropează, se umple cu cremă.
Se bate frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă, se ornează tortul astfel încât să arate ca un coşuleţ.
Pentru crema ganache albă: se pune frişca lichidă într-o crăticioară pe foc mic, se încălzeşte atât cât să ne frigă la deget, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţele, se amestecă bine şi se lasă la răcit cam 10 minute pe masă, apoi 10 minute la frigider. Se bate acum cu mixerul aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca. Cu această cremă se fac trandafirii de pe tort.
Se decorează cu miejii de nucă glazuraţi şi decoraţiunile de ciocolată.
Se dă la rece până la servire.
Porţii: 15
Timp total: aprox 3h 20min
Poftă Bună!
Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/10/tort-cu-nuca-ness-si-ciocolata-alba.html
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelEste o reteta cat se poate de simpla si de fapt trebuiau sa fie placintele ardelenesti ale Corinei...Facandu-le la sfarsitul...
Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda
Comentarii